Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μπακογιάννης: «Το μνημόνιο του Βοτανικού δεν έχει... κορμοράνους!»

Η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού συζητήθηκε απόψε στο δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Μάλιστα, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε μέλη που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη. 

Συγκεκριμένα αρκετά από αυτά τον κατηγόρησαν ότι δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο πριν  υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό και τα αρμόδια υπουργεία.  

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας για το έργο υποστήριξε ότι: 

Αυτοί είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τις 27 έφθασαν οι ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτή της Κατερίνας Δίβαρη στην ιστιοπλοΐα (Ιστιοσανίδα RS:X) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.
 
Οι ελληνικές προκρίσεις έως τώρα για το Τόκιο 2020:

30/11/2020

Κ. Δίβαρη: "Είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Τα RSX γυναικών είναι η 6η κατηγορία που η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Κατερίνα Δίβαρη είναι η αθλήτρια που πήρε την πρόκριση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και, μάλιστα, θα είναι η ιστιοπλόος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο κορυφαίο αθλητικό
ραντεβού του πλανήτη.

Έχουν προηγηθεί τα RSX ανδρών, τα ΦΙΝΝ, τα Λέιζερ Ράντιαλ και τα διθέσια πληρώματα στα 470 ανδρών και 470 γυναικών. Συνολικά 8 αθλητές και αθλήτριες.

Η Δίβαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Τα κατάφερε η Κατερίνα Δίβαρη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδας και της δικής της προσωπικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ιστιοπλόος του Ν.Α.Ο. Βάρης Βάρκιζας πήρε το μοναδικό ολυμπιακό εισιτήριο που διεκδικούσαν ακόμα η Κροατία, η Λευκορωσία, η Κύπρος, η Τσεχία και η Πορτογαλία. Η Δίβαρη ήταν σταθερή στις κούρσες της και μετά από 10 κούρσες στην γενική κατάταξη ήταν 18η με 145 βαθμούς σε σύνολο 31 σκαφών.

Έξω από τα δόντια τα λέει ο Τάσος Μπουντούρης: "Οι σκοτεινές επιδιώξεις του παρακράτους του αθλητισμού"

Ο Τάσος Μπουντούρης με σημερινή γραπτή του δήλωση (27/11) εκφράζει για μια ακόμα φορά την άποψή του με αφορμή τις εκλογικές διαδικασίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, υποστηρίζοντας πως γίνεται προσπάθεια «να με θέσουν στο περιθώριο».

Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί ο Κοκκαλάνης στην Πορτογαλία

Σε θρίαμβο για τα ελληνικά πανιά εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης διεκδικεί ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Κατερίνα Δίβαρη βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση του μοναδικού ολυμπιακού εισιτηρίου.

Στους άντρες, λοιπόν, ο Κοκκαλάνης τερμάτισε 5, 3 και 3 στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες και μετά από 9 κούρσες είναι 2ος με 43 βαθμούς σε σύνολο 43 σκαφών. Προηγείται ο Ισραηλινός Γ. Κοέν με 35β. και τρίτος είναι ο συμπατριώτης του Σ. Ζουμπάρι με 47 βαθμούς.

Πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης για την κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας. 

 «Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Στην 3η θέση ανέβηκε ο Κοκκαλάνης στην Πορτογαλία

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας που διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα RSX.

Στην κατηγορία των ανδρών ο Βύρωνας Κοκκαλάνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες. Πήρε μια 6η  θέση και δυο πρώτες και μετά από έξι κούρσες είναι 3ος στη γενική βαθμολογία με 32 βαθμούς σε σύνολο 43 σκαφών. Προηγούνται οι Ισραηλινοί Γ. Κοέν και Γ. Ομέρ με 15 και 26 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είναι 27ος  με 126 βαθμούς και 2ος  στην κατηγορία U21 σε 5 σκάφη.

Με 5 ιστιοπλόους το ευρωπαϊκό RSX

Μέτριο ήταν το ξεκίνημα των Ελλήνων ιστιοπλόων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX που διεξάγεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Στις γυναίκες, που οι αθλήτριές μας διεκδικούν το μοναδικό εισιτήριο που έχει απομείνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Κατερίνα Δίβαρη είναι 23η με 66 βαθμούς σε σύνολο 31 σκαφών. Στις τρεις πρώτες κούρσες τερμάτισε 18, 26 και 22 αντίστοιχα και είναι κοντά με την Λευκορωσίδα Τ. Ματβένκο (17η με 55β.) και την Π. Κάργκο από την Κροατία (20η με 60β.) που επίσης έχουν τον ίδιο στόχο.

Ιστιοπλοΐα: Πρεμιέρα στο ευρωπαϊκό RSX της Πορτογαλίας

Όλα είναι έτοιμα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας για να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX. Η πρώτη ιστιοδρομία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη με τις καιρικές συνθήκες να είναι αρκετά καλές για ιστιοπλοΐα.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατηγορία γυναικών, δεδομένου ότι από αυτόν τον αγώνα θα προκύψει μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι χώρες που διεκδικούν το ολυμπιακό εισιτήριο είναι οι Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Λευκορωσία, Ουκρανία και η Πορτογαλία αν, τελικά, εκπροσωπηθεί.

Οι ελληνικές συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX

Ένας μεγάλος διεθνής αγώνας θα διεξαχθεί στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας από 22 μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX ανδρών - γυναικών που αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 .

Αυγενάκης: «Υπηρετούμε τον αθλητή, όχι τις ισόβιες διοικήσεις» - «Καρφιά» για Στεφανίδη και Σακοράφα - «Επίθεση» σε δημοσιογράφους για την ΕΕΑ

Για την τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού σε σ/ν του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με διατάξεις που ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τα ζητήματα των πριμ για επιτυχίες σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου και κολύμβησης από το 2016 και εντεύθεν, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με τη στήριξη της ΕΙΟ ο Κινέζος νέος πρόεδρος της World Sailing

Ο Κινέζος Quanhai Li είναι ο νέος πρόεδρος της World Sailing για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως προέκυψε από τις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που έγιναν σε δυο γύρους.

Στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 4 υποψήφιοι πρόεδροι και κανένας δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων. Έτσι, πραγματοποιήθηκε και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων, του μέχρι πρότινος προέδρου Δανού Kim Andersen, ο οποίος έλαβε 60 ψήφους και του Quanhai Li που επικράτησε με 68 ψήφους.

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΙΟ με πολλά καρφιά για τον Αυγενάκη

Με άνωθεν και πάλι παρέμβαση Μαξίμου τα 117 σωματεία μας που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους
στο μητρώο σωματείων, θα χρηματοδοτηθούν με 2.500 ευρώ, ενώ για κάθε άλλο άθλημα που καλλιεργούν θα
χρηματοδοτηθούν με 1.000 ευρώ για το καθένα ξεχωριστά.

Πού κρύβονται τώρα όλοι αυτοί που έλεγαν ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ,και μάλιστα έφταναν σε σημείο γελοιότητας να λένε ότι θα χρηματοδοτηθούν μόνο 2 σωματεία;

Η σκληρή απάντηση της ΕΟΕ στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Λίγες ημέρες μετά από την συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στην οποία έκανε λόγω για σωματεία-σφραγίδες η ολομέλεια της ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε έντονο ύφος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Αναλυτικός οδηγός: Τι προβλέπεται για τον αθλητισμό μέσα στον Νοέμβριο

Σε ένα δεύτερο lockdown βρίσκεται από σήμερα η χώρα, με τη ΓΓΑ να ενημερώνει τους πάντες μέσω ανακοίνωσής της για ό,τι θα ισχύει μέχρι 30 Νοεμβρίου στον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση:

"Όσα προβλέπονται για τον αθλητισμό, όλο τον Νοέμβριο, στα νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Αυτή είναι η διορία που πήραν οι ομοσπονδίες για να κάνουν εκλογές

Λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας θα τροποποιηθούν ανάλογα και οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των αιτήσεων εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, όπως επίσης και τα δεδομένα των εκλογών των Ομοσπονδιών.

Έτσι, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις αιτήσεις των σωματείων, των οποίων ο έλεγχος ολοκληρώθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου.

Με άνωθεν παρέμβαση επιχορηγούνται τα 117 ιστιοπλοϊκά σωματεία!

Επιτέλους, μετά από 12 χρόνια αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με εντολή άνωθεν προς το υφυπουργείο αθλητισμού, θα επιχορηγηθούν και τα 117 σωματεία μας που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

Η εντολή προς το υφυπουργείο σαφής: άμεση εκταμίευση προς τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο, σε αντίθεση με το υφυπουργείο που στην πρόσφατη συν/ξη τύπου ισοπέδωνε την διαφάνεια και την προσφορά τους .

Χαρδαλιάς: «Ναι και σε άλλα αθλήματα, αρκεί να τηρούνται πρωτόκολλα»

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο, για ακόμη μια φορά, να ανάψει το πράσινο... φως και στα υπόλοιπα αθλήματα, εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση,

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις αλλά, «χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει το «οκ» σε όποιον ακολουθήσει το πρωτόκολλο της Super League που μεταξύ άλλων προβλέπει ένα υποχρεωτικό τεστ για τους αθλητές κάθε εβδομάδα.

Τι ισχύει στον αθλητισμό μετά τα νέα μέτρα κορονοϊού

Σε καθεστώς lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε να ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τις δύο ομάδες της πόλης που αγωνίζονται στη Super League. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό δεν απαγορεύονται οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ και του Άρη σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που θα έχει ισχύ για τις επόμενες 14 μέρες.

Subscribe to Ιστιοπλοϊα