Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ιστιοπλοΐα: Με 235 σκάφη ο αγώνας πρόκρισης στον Ολυμπιακό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλήνια πρόκριση για την εθνική ομάδα στις κατηγορίες Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 που διοργανώνει ο Ολυμπιακός με τη συνεργασία της ΕΙΟ.

Τρέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα 144 σκάφη Οπτιμιστ από 42 Ναυτικούς ομίλους και 91 Λέιζερ 4,7 από 41 ομίλους τα οποία τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των διοργανωτών λόγω της πανδημίας.

Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο προς συζήτηση - Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή και αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Ιστιοπλοΐα: Αγώνες πρόκρισης για τις εθνικές ομάδες στον Ολυμπιακό

Την πανελλήνια πρόκριση της εθνικής ομάδας 2021 για τις κατηγορίες Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 διοργανώνει ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την ΕΙΟ. Ο αγώνας αρχίζει αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Θα πάρουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα  σε όλη τη χώρα. Στα Οπτιμιστ θα τρέξουν 150 αγόρια και κορίτσια και στα Λέιζερ 4,7 θα αγωνιστούν 92 σκάφη.

Στο τραπέζι το θέμα της φορολογίας των 1000 ευρώ στα ναυταθλητικά σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ Εριφύλη Βαρδάκη. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα που αφορούν την ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα τα σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης.

Η Ε. Βαρδάκη στάθηκε στην φορολογία των 1000 ευρώ που έχει επιβληθεί και στα ναυταθλητικά σκάφη και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού, έτσι ώστε τα συγκεκριμένα σκάφη, που τρέχουν σε αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης, να απαλλαχθούν από την φορολογία των πλοίων.

BINTEO&ΦΩΤΟ: Παρουσιάστηκε το βάθρο των νικητών

Οι κάτοχοι των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν για πρώτη φορά σε βάθρο φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα πλαστικά υλικά.

Οι διοργανωτές έκαναν τα αποκαλυπτήρια του βάθρο που θα ανεβαίνουν οι αθλητές και το οποίο προήλθε από την συλλογή πλαστικών από τους πολίτες της χώρας, που εργάστηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η ΕΙΟ στον δήμαρχο Σαρωνικού για τα προβλήματα ομίλων της περιοχής

Τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου επισκέφθηκαν η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καμνής με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όμιλοι της περιοχής με τις εγκαταστάσεις τους. Συγκεκριμένα ο Ν.Α.Ο. Παλαιάς Φώκαιας «ο Πυθέας», εκπρόσωποι του οποίου παρευρέθηκαν στη συνάντηση, διώκεται από τη λιμενική αρχή και την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου. Έχει κληθεί σε απολογία, απειλείται με βαριά πρόστιμα και έξωση από τον χώρο που χρησιμοποιεί.

Παραιτήθηκαν 10.000 εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων

Αποσύρθηκαν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο περίπου 10.000 από τους συνολικά 80.000 εθελοντές.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων και επιβεβαιώθηκε από την οργανωτική επιτροπή. Ο διευθύνων σύμβουλος των αγώνων παραδέχτηκε ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με τον κορονοϊό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ένας από τους λόγους είναι οι ανησυχίες τους για τις συνέπειες του κορονοϊού» τόνισε ο Μούτο Τοσίρο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η απώλεια του 12,5% των εθελοντών δεν θα επηρεάσει την πορεία των αγώνων.

Ρεκόρ συμμετοχών στα περιφερειακά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας

Η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε στην κανονικότητα. Τα περιφερειακά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 ολοκληρώθηκαν με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και το εντυπωσιακό γεγονός ήταν η τεράστια συμμετοχή.

Ιστιιοπλοΐα:7οι στην Ευρώπη οι Παπαθανασίου - Νούτσος

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας ΣΤΑΡ που έγινε στην Κροατία.

Αγωνίστηκαν 34 σκάφη από 13 χώρες και οι Ελληνες ιστιοπλόοι, αν και απροπόνητοι λόγω της πανδημίας –  κατέλαβαν την 9η θέση στη γενική βαθμολογία του open και την 7η στην Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκαν 7 ιστιοδρομίες και οι Παπαθανασίου – Νούτσος τερμάτισαν 5, 12, 3, 17, 27, 14 και 4 αντίστοιχα συγκεντρώνοντας 55 βαθμούς.

Ιστιοπλοϊκή δράση από 320 αθλητές και αθλήτριες

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή και την ολοκλήρωση των περιφερειακών πρωταθλημάτων Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7. Από χθες οι αθλητές και οι αθλήτριες έκαναν τις εγγραφές τους και άρχισαν να υποβάλλονται σε rapid test και σήμερα ξεκινούν οι ιστιοδρομίες από τον αγώνα της Αθήνας για την κατηγορία Λέιζερ 4, 7 που διοργανώνει ο Ν.Ο. Ειρήνης και Φιλίας.

Ιστιοπλοϊκή πανδαισία στα περιφερειακά πρωταθλήματα

Τα περιφερειακά πρωταθλήματα Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 συνεχίζονται από σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Περισσότερα από 320 αθλητές και αθλήτριες στις δύο κατηγορίες περιμένουν με αγωνία να ρίξουν τα σκάφη τους στη θάλασσα και να απολαύσουν τις ιστιοδρομίες μετά από μεγάλη αποχή λόγω της πανδημίας.

ΕΙΟ και ΤΕΦΑΑ για την επαναλειτουργία δημόσιας σχολής ιστιοπλοΐας στην Αθήνα!

Ένα πολύ σοβαρό θέμα αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο που επιθυμούν να πάρουν ειδικότητα στην ιστιοπλοΐα. Το μοναδικό τμήμα που γίνεται μάθημα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη! Αυτό ισχύει εδώ και 10 χρόνια, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Μεγάλες ιστιοδρομίες στα περιφερειακά πρωταθλήματα με 453 συμμετοχές

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσαν τα περιφερειακά πρωταθλήματα Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 σε τέσσερις περιοχές της χώρας. Σε όλους τους αγώνες έγιναν από 9 ιστιοδρομίες και το επίπεδο ηταν υψηλό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι 453 αθλητές και αθλήτριες μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας τα έδωσαν όλα και απόλαυσαν τις κούρσες.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι τήρησαν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ.

Ιστιοπλοΐα: Ξεπερνούν τις 450 οι συμμετοχές στα περιφερειακά πρωταθλήματα

Φουλ αγωνιστική δράση στην ιστιοπλοΐα από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Ξεκινάνε τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα σε μια ιστιοπλοϊκή πανδαισία που θα την απολαύσουν περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος περίμενε με αγωνία την επανεκκίνηση των αγώνων και οι πάντες που θα ασχοληθούν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρείται πιστά από τους διοργανωτές και όλοι οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Πρεμιέρα στα περιφερειακά πρωταθλήματα από την Αθήνα

Μετά την επανεκκίνηση στην ιστιοπλοΐα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με τα περιφερειακά πρωταθλήματα.

Η αρχή γίνεται από αύριο Πέμπτη. Ο ΝΑΣ διοργανώνει το περιφερειακό πρωτάθλημα της Αθήνας στην κατηγορία Οπτιμιστ. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 211 αθλητές και αθλήτριες από 17 ομίλους. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Όλοι οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι υποβάλλονται σε rapid test και τηρείται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τα σωματεία της ΕΙΟ στη νέα διοίκηση

Δύο γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 14 Μαΐου στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η πρώτη αφορούσε τους κανονισμούς ντόπινγκ και τη λειτουργία της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης και η δεύτερη την τροποποίηση του καταστατικού με εναρμόνιση στους νέους νόμους του υφυπουργείου αθλητισμού, όπως συμπληρώνονται από το νόμο 27/25, καθώς και στον αστικό κώδικα.  Επίσης  τροποποιήθηκαν άρθρα του καταστατικού σύμφωνα με τις υποδείξεις των τριών οικονομικών ελέγχων από τη ΓΓΑ, τους ορκωτούς λογιστές και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ιστιοπλοΐα: Όλα πήγαν πρίμα στο πανελλήνιο 420

Τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Αυτός ο αγώνας ήταν η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλα πήγαν πρίμα!

Τηρήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ και οι 60 αθλητές και αθλήτριες απόλαυσαν τις 11 ιστιοδρομίες που έγιναν.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:

Εντυπωσιακές ιστιοδρομίες στο πανελλήνιο 420

Από τον ιστορικό Ν.Ο.Παλαιού Φαλήρου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 έγινε η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Οι 60 αθλητές και αθλήτριες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τα έδωσαν όλα και οι χθεσινές τρεις πρώτες ιστιοδρομίες ήταν εντυπωσιακές. Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή και αποτελεί πρόκριση για την εθνική ομάδα.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα γιορτάζει τα 70 της χρόνια!

Το 2021 είναι ξεχωριστό και για την ελληνική ιστιοπλοΐα, διότι συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής.  70 χρόνια γεμάτα επιτυχίες που οφείλονται στον σκληρό και διαρκή αγώνα των σωματείων, των αθλητών, των προπονητών τους και όσων ασχολούνται με το άθλημα σε καθημερινή βάση.

Σοφία Μπεκατώρου για βιασμό: Αυτό θέλω να πω σε όσους δεν με πιστεύουν

Για τη δημόσια ομολογία του βιασμού της, που έμελλε να κάνει την αρχή για το ελληνικό #metoo, μίλησε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Subscribe to Ιστιοπλοΐα