Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκλογές στην ΕΙΟ στις 14 Μαρτίου

Στις 14 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία ιστιοπλοΐας, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

"Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα  τα εξής:

Το μήνυμα του Κώστα Τριγκώνη για την Σοφία Μπεκατώρου

Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κώστας Τριγκώνης στέκεται κι αυτός στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας αναφέρει τα εξής:

«Δυο λόγια. 

Το να εκφράσω την συμπαράσταση μου στην Σοφία είναι ίσως το λιγότερο (αυτονόητο) που μπορώ να κάνω όχι μόνο για εκείνην  αλλά για οποιονδήποτε έχει βιώσει οποιαδήποτε μορφής βία. Το γνωρίζει και δεν χρειάζεται να το δηλώσω δημόσια ώστε να δείξω ότι στέκομαι δίπλα της. 

Στο πλευρό της Μπεκατώρου ο ΣΕΓΑΣ και η ομοσπονδία τένις

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τη Σοφία Μπεκατώρου εξέδωσε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος κάνει λόγο για μια γενναία απόφαση, σημειώνοντας πως «μηδενική ανοχή στη βία, άμεση καταγγελία, ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων και τιμωρία των θυτών μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΣΕΓΑΣ:

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Σοφία Μπεκατώρου (ΦΩΤΟ)

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Σοφία Μπεκατώρου, προκειμένου να εκφράσει την στήριξη και τη συμπαράστασή της στην ολυμπιονίκη, που μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά τα πρώτα βήματά της στην ιστιοπλοΐα.

Γιατί η Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί νομικά από τον Νίκο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Σοφία Μπεκατώρου αλλάζει δικηγόρο και δεν θα εκπροσωπείται πλέον από το γραφείο της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου.

Όπως ενημέρωσε το ίδιο το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου, η Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Εισαγγελέας καλεί Μπεκατώρου για τις καταγγελίες της

Η Εισαγγελία της Αθήνας παρά την παραγραφή του εγκλήματος που καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου  διέταξε έρευνα προσδοκώντας να ανοίξουν οι… ασκοί του Αιόλου και να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και άλλες γυναίκες.

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έχει οριστεί για την Τετάρτη το πρωί στην Εισαγγελία της Αθήνας και θα δοθεί στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος ορίστηκε αρμόδιος της έρευνας με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Κώστας Κεντέρης σε Σοφία Μπεκατώρου: «Yποκλίνομαι και πορεύομαι μαζί σου» (ΦΩΤΟ)

Ανάρτηση συμπαράστασης συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, έκανε ο  Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αφορμή υπήρξε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη, για κακοποίησή της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, η οποία έχει κινητοποιήσει εκτός άλλων ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού. Οι αθλητές βρίσκονται στο πλευρό της με αναρτήσεις και δηλώσεις συμπαράστασης. 

Σοφία Μπεκατώρου: Παύει από δικηγόρο της την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να αλλάξει δικηγόρο και να μην εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποκάλυψη του βιασμού της από μέλος της ομοσπονδίας.

Όπως ενημέρωσε το ίδιο το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου, η Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

Σοφία Μπεκατώρου - Η πρώτη ανάρτηση: «Ευγνωμοσύνη για τη στήριξη...»

Η πρώτη ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. 
  
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει, ότι το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, «ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια».

Η Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει την ευγνωμοσύνη μου για τα μηνύματα στήριξης προς το πρόσωπό της,

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου στο facebook:

Την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ ζητάνε οι Καγιαλής και Μάντης

Την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ της ΕΙΟ ζητούν οι "χάλκινοι" Ολυμπιονίκες του αθλήματος, Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης. 

Αιτία είναι φυσικά ο χειρισμός της ομοσπονδίας στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και η αντιμετώπιση του θέματος της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της ΕΙΟ. 

Η ανάρτηση των Ολυμπιονικών:

«Απαιτούμε την παραίτηση και την απομάκρυνση όλου του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας».

Παραιτήθηκε η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ

Την παραίτησή της υπέβαλλε  σύσσωμη η επιτροπή ανοιχτής θάλασσας της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, διαφωνώντας με τους χειρισμούς στην υπόθεση Μπεκατώρου.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησής τους:

«Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.

Πατουλίδου για Μπεκατώρου: «Ο φόβος είναι βία»

 

 Θέση για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου πήρε μέσω ανάρτησής της η Βούλα Πατουλίδου.

Αναλυτικά η Βούλα Πατουλίδου έγραψε: 

«Όλοι εσείς που σκέφτεστε «Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία», σας ζητώ να αναρωτηθείτε πόσες φορές δεν μιλήσατε, πόσες φορές κάνατε πίσω, πόσες φορές πνίξατε το δίκιο σας, φοβούμενοι τις συνέπειες. Δεν μιλώ σαν Ολυμπιονίκης ούτε σαν γυναίκα . Μιλώ σαν άνθρωπος. Ο φόβος είναι βία. Βία που καταχρηστικά ασκείται από κάποιον που έχει "εξουσία". Αυτή η εξουσία θρέφεται με τη σιωπή σου».

Η άποψη του Αλέξη Κούγια για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

Για διαπόμπευση του αθλητικού παράγοντα, που καταγγέλθηκε από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου από τα ΜΜΕ και για απραξία από τις δικαστικές Αρχές να τη σταματήσουν, κάνει λόγο με δημόσια παρέμβαση του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας

Ο κ. Κούγιας δεν κατονομάζει τον κ. Αδαμόπουλο, ωστόσο είναι σαφές ότι αναφέρεται σε αυτόν.

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου στην ημερίδα «Start to talk»

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΓΑ το βίντεο από την ομιλία της Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο της ημερίδας «Start to talk».

Πρόκειται για τη συγκλονιστική εξομολόγησή της, που αφορά την καταγγελία για βιασμό από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Δείτε το βίντεο στο 59:44:


Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Τα διεθνή ΜΜΕ για την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλά διεθνή Μέσα έχουν αναμεταδώσει την είδηση και λεπτομέρειες από τα γεγονότα που έχουν συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Τα νέα έφτασαν μέχρι και την Ινδία, αλλά και την Ιαπωνία, όπου μετέδωσαν την είδηση.

Το Associated Press κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας αποκαλύπτει ότι δέχτηκε επίθεση από παράγοντα».

Το Reuters είχε αναλυτικό ρεπορτάζ με την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Σοφία Μπεκατώρου. 

Στεφανίδη: Ανάρτηση με νόημα για την υπόθεση της Μπεκατώρου (ΦΩΤΟ)

Ο ένας αθλητής μετά τον άλλον στέκονται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, με τελευταία να είναι η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ έκανε ανάρτηση με πολλούς αποδέκτες στο Twitter, λέγοντας πως τα όσα κατήγγειλε η ιστιοπλόος δεν αφορούν μόνο τον αθλητισμό.

«Να θυμίσουμε ότι το γεγονός ότι ένα κοινωνικοπολιτικό ζήτημα δεν μας αφορά άμεσα (ή, χειρότερα, νομίζουμε ότι δεν μας αφορά άμεσα) δεν το κάνει ταυτόχρονα λιγότερο σημαντικό ή λιγότερο αληθινό», ανέφερε η «Μεγάλη Αικατερίνη» του ελληνικού στίβου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, γνωστοποιώντας την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεύτερη παραίτηση από το Δ.Σ. Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Την απόφαση να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας γνωστοποίησε ο Γιώργος Χριστόπουλος μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση μέλους του ΔΣ από την ΕΙΟ μετά τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ υπογραμμίζει πως «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν» και οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

Πρώην σύζυγος Μπεκατώρου: «Ούτε εγώ το ήξερα, είναι γενναία!»

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο πρώην σύζυγός της Σοφίας Μπεκατώρου και πατέρας των δύο παιδιών τους, Ανδρέας Κοσματόπουλος, καθώς ούτε ο ίδιος γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998 από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιστιοπλοΐας. Μάλιστα, με συγκίνηση είπε πως την θαυμάζει, τη σέβεται και είναι πολύ γενναία.

"Την έχω δει να κουβαλάει την αδερφή της στην πλάτη της κατάκοιτη και να πεθαίνει στα χέρια της. Και μετά από δυο μήνες να παίρνει την Ολυμπιακή πρόκριση και να γίνεται σημαιοφόρος στην ολυμπιακή μας ομάδα.

Subscribe to Ιστιοπλοϊα