Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρεμιέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών

Με τη συμμετοχή 59 ιστιοπλόων από 20 ομίλους ξεκίνησε στη Σαλαμίνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών που αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τον καταρτισμό της εθνικής ομάδας.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει ο Ν.Ο Βουρκαρίου Σαλαμίνας, οι υπεύθυνοι του οποίου τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ.

Ιστιοπλοΐα: Μεγάλη τιμή για τον Α. Ελευθεριάδη!

Μεγάλη τιμή για τον νεαρό ιστιοπλόο μας Αλέξανδρο Ελευθεριάδη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον επέλεξε ως υποψήφιο για το βραβείο PIOTR NUROWSKI 2021 - Best Summer Young European Athlete!

Μέσα στο 2021 ο 15χρονος αθλητής κατέκτησε πρώτα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 και στη συνέχεια το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στην κατηγορία U16 το χρυσό μετάλλιο!

Στη Σαλαμίνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών

Ένας ακόμη σημαντικός εσωτερικός αγώνας θα διεξαχθεί αυτές τις ημέρες στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών που θα διοργανώσει ο Ν.Ο. Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

Οι πρώτες ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 59 ιστιοπλόοι από 20 ομίλους.

Ιστιοπλοϊα: SOS και από τους ομίλους της Κρήτης

Περιοδεία σε οκτώ ναυτικούς ομίλους της Κρήτης έκανε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου συνοδευόμενη από τον σύμβουλό της για την ανάπτυξη των ολυμπιακών κατηγοριών στην Περιφέρεια Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Συγκεκριμένα οι δύο παράγοντες της Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν τον Ι.Ο. Αγίου Νικολάου (φωτ.), τον Ν.Ο. Σητείας, τον Ν.Ο. Μαλίων, τον Ν.Ο. Τυμπακίου, τον Ι.Ο. Ηρακλείου, τον Ο. Ιστιοσανίδων Ηρακλείου, τον Ι.Ο. Ρεθύμνου και τον Ι.Ο Χανίων.

SOS από τους ομίλους της Περιφέρειας για τους προπονητές ιστιοπλοΐας

Ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΙΟ με την παρουσία προέδρων και εφόρων από ομίλους όλης της χώρας έγινε στον Βόλο στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Οπτιμιστ U13 που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες.

Με 8 ελληνικές συμμετοχές το ευρωπαϊκό 49er και Nacra17 στη Θεσσαλονίκη

Έναν μεγάλο διεθνή αγώνα θα φιλοξενήσει αυτές τις μέρες ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις κατηγορίες 49er και Nacra17.

Στα 49er έχουν δηλώσει συμμετοχή 69 σκάφη από 21 χώρες και ανάμεσά τους η Ελλάδα με έξι σκάφη.

Μεγάλη επιτυχία στο πανελλήνιο Οπτιμιστ του Βόλου

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 της κατηγορίας Οπτιμιστ που ολοκληρώθηκε στον Βόλο και ήταν αφιερωμένο στα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας.

Αυτός ο αγώνας ήταν το πρώην πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων και πλέον ως πρωτάθλημα U13 θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έτρεξαν 154 αγόρια και 70 κορίτσια, ενώ για πρώτη φορά ένας αγώνας στα Οπτιμιστ μεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube.

Η ΕΟΕ τίμησε τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διοργάνωσε μια εκδήλωση στο κτίριο της ΕΟΕ, προς τιμήν της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, αλλά και μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν ιστορίες για τους αγώνες τους, αλλά και για όσα συνέβησαν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Πρεμιέρα με δύο ιστιοδρομίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ U13

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Βόλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ U13 το οποίο διοργανώνει ο Ν.Ο Βόλου και Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συμμετέχουν 224 σκάφη από ομίλους όλης της χώρας.

Οι καιρικές συνθήκες (στην αρχή άπνοια και μετά βροχή) έχουν δυσκολέψει διοργανωτές  και αθλητές και μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο ιστιοδρομίες.

Στα αγόρια τρέχουν 154 σκάφη και προηγείται ο Γεώργιος Καλλιβρούσης του Ν.Ο Άνδρου με 2 βαθμούς. Ακολουθούν ο Ορέστης Βαλιάδης του Ν.Ο.Β με 3β. και ο Ιάσων Παναγόπουλος του Α.Ν.Ο.Γ. με 4 βαθμούς.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ: Οι ιστιοπλόοι δίπλα στα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των νεαρών ιστιοπλόων που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 της κατηγορίας Οπτιμιστ στο μήνυμα της ΕΙΟ για να προσφέρουν δώρα στα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας. Αθλητές και αθλήτριες από ομίλους όλης της χώρας συγκέντρωσαν σχολικά είδη, ρουχισμό, παιχνίδια κι άλλες προσφορές
για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Πρεμιέρα στο πανελλήνιο Οπτιμιστ U13 του Βόλου

Τεράστια είναι η συμμετοχή για το πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 της κατηγορίας Οπτιμιστ, το οποίο διοργανώνει στον Βόλο ο τοπικός Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες με τη συνεργασία της ΕΙΟ.

Πρόκειται για το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων το οποίο αναβαθμίστηκε σε πρωτάθλημα και πλέον θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη και οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 234! Συγκεκριμένα 162 αγόρια και 72 κορίτσια από ομίλους όλης της χώρας.

Αφιερωμένο στα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U13 στα Όπτιμιστ που θα γίνει στον Βόλο!

Έναν πολύ μεγάλο αγώνα θα φιλοξενήσει ο Βόλος και συγκεκριμένα ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες σε συνεργασία με την ΕΙΟ. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 της κατηγορίας Οπτιμιστ, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας!  Είναι το πρώην πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων το οποίο αναβαθμίστηκε σε πρωτάθλημα και θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Οι διοργανωτές είναι πανέτοιμοι και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200. Από αυτόν τον αγώνα θα προκύψει η εθνική ομάδα Οπτιμιστ U13 που θα αποτελείται από 5 αγόρια και 5 κορίτσια. 

Πλώρη για νέες διακρίσεις έχουν βάλει οι Ελληνες ιστιοπλόοι

Η εντυπωσιακή παρουσία τους και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO 293 του Ταλίν της Εσθονίας αποδεικνύει στην πράξη ότι οι Ελληνες ιστιοπλόοι έχουν παρόν και μέλλον. Το επίπεδο παραμένει υψηλό και πανάξια η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

«Έφυγε« ο Ζακ Ρόγκ

Πένθος έπεσε στον αθλητικό χώρο, με την είδηση του θανάτου του πρώην πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Ρογκ ήταν ο όγδοος πρόεδρος της ΔΟΕ, με θητεία από το 2001 έως το 2013, ενώ ήταν ο άνθρωπος στο τιμόνι της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Δυνατή εμπειρία για τους ιστιοπλόους μας το παγκόσμιο IQFOIL

Με 5 σκάφη εκπροσωπήθηκε η ελληνική ιστιοπλοΐα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της νέας Ολυμπιακής κατηγορίας IQFOIL που ολοκληρώθηκε στην Ελβετία.

Οι ιστιοπλόοι μας προσπαθούν να μάθουν καλύτερα αυτό το πολύ γρήγορο σκάφος που αποτελεί τη νέα έκδοση της ιστιοσανίδας και ο αγώνας στη λίμνη Σιλβαπλάνα ήταν γι’ αυτούς μια δυνατή εμπειρία.

Στις γυναίκες έτρεξαν 72 σκάφη και μετά από 17 ιστιοδρομίες η Δανάη Ποντίφηξ κατέλαβε την 56η θέση στη γενική και την 23η στην κατηγορία U21.

Ιστιοπλοΐα: 4η η Κωστή στο παγκόσμιο TECHNO

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αιμιλία Κωστή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TECHNO 293 PLUS που ολοκληρώθηκε στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.

Η αθλήτρια του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ κατέλαβε την 4 η θέση μεταξύ 16 σκαφών. Έγιναν 15 κούρσες και η Κωστή τερμάτισε 4, 3, 2, 2, 4, 4, 3, 3, 3, 4, 3, 3, 3, 4 και 7. Αφαίρεσε την πρώτη και την τελευταία ιστιοδρομία ως  τις χειρότερες και συγκέντρωσε 41 βαθμούς.

Δύο μετάλλια για τον Ελευθεριάδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 της Ιρλανδίας - Κατέκτησε το ασημένιο στη γενική και το χρυσό στην κατηγορία U16!

Δύο νέα μετάλλια για την ελληνική ιστιοπλοΐα σε μεγάλους διεθνείς αγώνες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 της Ιρλανδίας ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην γενική και το χρυσό στην κατηγορία U16!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Παρίσι η Ολυμπιακή σημαία

Η Γαλλία υποδέχτηκε σήμερα την Ολυμπιακή σημαία και υπόσχεται να κάνει το αθλητικό θέαμα ανοιχτό σε όλο τον κόσμο, μετά την πανδημία του κορονοϊού που έπληξε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και οι οποίοι διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία θεατών.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, κυμάτισε τη σημαία που της παρέδωσαν στο Τόκιο στην τελετή παράδοσης, κατά την έξοδό της από το αεροσκάφος επιστρέφοντας στη γαλλική πρωτεύουσα, με μερικούς από τους τελευταίους αθλητές της χώρας που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Το συγχαρητήριο μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα (ΦΩΤΟ)

Το δικό της μήνυμα έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά της συγχαρητήρια προς τους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη διοργάνωση. 

«Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται, ο αθλητισμός προσέφερε και πάλι διέξοδο ελπίδας και περηφάνιας. Συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες μας, στους αθλητές, τους προπονητές και τα επιτελεία για τον αγώνα τους», τονίζει χαρακτηριστικά στη δημοσίευση της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Subscribe to Ιστιοπλοΐα