Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανεβαίνει ο Πορτοσάλτε στο ευρωπαϊκό Οπτιμιστ

Εντυπωσιακός ήταν ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Οπτιμιστ που διεξάγεται στη Σλοβενία με πολύ δύσκολες συνθήκες. Και λόγω καιρού (μάξιμουμ τα 7 μίλια αέρα) και λόγω Covid-19.

Στην 5η και 6η κούρσα ο ιστιοπλόος του Α.Ν.Ο.Γ. τερμάτισε 7ος και 8ος αντίστοιχα και ανέβηκε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης των 156 σκαφών με 32 βαθμούς. Ο Ιωάννης Τουρνής είναι 62ος με 98 βαθμούς, ο Αλέξανδρος Κυφίδης 76ος με 113 βαθμούς και ο Αλέξανδρος Απειρανθίτης 97ος με 141 βαθμούς.

Ψηλά στην βαθμολογία του ευρωπαϊκού Οπτιμιστ η Γουίντερς

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί η Αννα Ελισάβετ Γουίντερς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Σλοβενίας.

Μετά και την 3η ιστιοδρομία η νεαρή ιστιοπλόος του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας των 112 σκαφών με 28 βαθμούς. Ξεκίνησε με μια 8η θέση, ακολούθησε μια 14η και στην τρίτη κούρσα τερμάτισε 6η και ανέβηκε σημαντικά στην γενική κατάταξη.

Η Κλεοπάτρα Αναστασίου είναι 38η με 68 βαθμούς (24, 16, 28) και η Ευαγγελία Καραγεώργου βρίσκεται στην 65η θέση με 96 βαθμούς (μαύρη σημαία, 16, 22).

Ιστιοπλοΐα: Καλό ξεκίνημα του Πορτοσάλτε στο ευρωπαϊκό Οπτιμιστ

Πολύ καλά ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης Οπτιμιστ που διεξάγεται στη Σλοβενία. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες ο νεαρός ιστιοπλόος του Α.Ν.Ο.Γ. τερμάτισε 2ος και 5ος αντίστοιχα και με 7 βαθμούς είναι 3ος στη
γενική βαθμολογία των 156 σκαφών.

Ο Α. Κυφίδης είναι 67ος με 50 βαθμούς (21 και 29), ο Ι. Τουρνής είναι 85ος με 59 βαθμούς ( μαύρη σημαία, 6) και ο Α. Απειρανθίτης βρίσκεται στην 143 η θέση με 87 βαθμούς (43, 44).

Οι νικητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της
ΓΓΑ.

Στα αγόρια έτρεξαν 96 σκάφη και στα κορίτσια 60. Έγιναν 7 συναρπαστικές ιστιοδρομίες και ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Καρφιά της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τον Αυγενάκη

Με ιδιαίτερη προσοχή η διοίκηση της Ε.Ι.Ο. παρακολουθεί τις προεκλογικές δραστηριότητες για τις αθλητικές Ομοσπονδίες που για εμάς είναι μια δημοκρατική γιορτή. Θέλουμε δε να τονίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και τα σωματεία μας σεβόμαστε τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αποτελεί πλέον πολιτική θέση. Εξάλλου θα φανεί στο μέλλον κατά την εφαρμογή του, αν είναι σωστός ή όχι.

Ιστιοπλοΐα: Καλές εμφανίσεις από Καραχάλιου, Μπουγιούρη στην Πολωνία

Η Βασιλεία Καραχάλιου και ο Αντώνης Μπουγιούρης (φωτ.) έκαναν την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ που ολοκληρώθηκε στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Στα Ράντιαλ γυναικών έγιναν 12 ιστιοδρομίες και η Βασιλεία Καραχάλιου προσπάθησε πολύ για το χάλκινο μετάλλιο, όμως τελικά έμεινε στην 4 η θέση με 80 βαθμούς σε σύνολο 54 σκαφών του χρυσού στολίσκου. Η Αθανασία Φακίδη τερμάτισε 37 η με 228 βαθμούς. Η Ναταλία Ταμβακίδου συμμετείχε στον αργυρό στολίσκο και μεταξύ 53 σκαφών πήρε την 18 η θέση με 241 βαθμούς.

Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στα πανελλήνια 420 και Techno

Με τη συμμετοχή 31 σκαφών ο ΝΟ Ραφήνας «Αλκυών» διοργάνωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης 420. Έγιναν 9 ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου του Ι.Ο.Π. με 22 βαθμούς.

Την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Δημήτρης Σουρλατζής – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος του ίδιου ομίλου με 31 βαθμούς και την τρίτη οι Μαρία Βογιατζοπούλου – Ιωάννης Κατιγιαννάκης του Ν.Ο.Θ. με 37 βαθμούς.

                          ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 293 ΚΑΙ 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ της Πολωνίας

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ που διεξάγεται στο
Γκντανσκ της Πολωνίας.

Στα Ράντιαλ γυναικών η Βασιλεία Καραχάλιου τερμάτισε 1 η στην 7 η ιστιοδρομία και στον χρυσό στολίσκο των 54 σκαφών είναι 7 η με 45 βαθμούς. Η Αθανασία Φακίδη βρίσκεται στην 24 η θέση με 90 βαθμούς. Η Ναταλία Ταμβακίδου συμμετέχει στον αργυρό στολίσκο και μεταξύ 53 σκαφών είναι 6 η με 144 βαθμούς.

Καλό ξεκίνημα του Μπουγιούρη στην Πολωνία

Ο Αντώνης Μπουγιούρης έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ Στάνταρντ και Ράντιαλ ανδρών-γυναικών που διεξάγεται στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Στις δύο πρώτες κούρσες των Ράντιαλ ο έμπειρος ιστιοπλόος τερμάτισε 3 και 9 αντίστοιχα και με 12 βαθμούς είναι 5ος σε σύνολο 30 σκαφών. Ο νεαρός Ιωάννης Μάντης είναι 30ος με 57 βαθμούς (27, 30).

Ιστιοπλοία: Αγώνες σε Σαλαμίνα, Ραφήνα, Βάρκιζα και Χαλκίδα

Τρία πανελλήνια πρωταθλήματα και μία πανελλήνια πρόκριση στα Οπτιμιστ θα διεξαχθούν αυτές τις μέρες με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η αρχή γίνεται από σήμερα στη Σαλαμίνα όπου ο Ν.Ο. Βουρκαρίου θα διοργανώσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης BUG. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Στη Ραφήνα στον Ν.Ο Αλκυών θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης 420. Ο αγώνας αρχίζει αύριο Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή.

Από αύριο μέχρι και την Κυριακή στον Ν.Α.Ο. Βάρης Βάρκιζας θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα TECHNO 293 και 293 Plus.

Σπουδαίες αποφάσεις για την ιστιοπλοΐα

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστιοπλοΐας η Ομοσπονδία συνεργάζεται τόσο στενά με δυο Γενικές Γραμματείες, έτσι ώστε να λυθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τους ομίλους, τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Ιστιοπλοΐα Η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό Λέιζερ

Με 8 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η ελληνική ιστιοπλοΐα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ Στάνταρντ ανδρών, Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών και Λέιζερ Ράντιαλ γυναικών που θα διεξαχθεί στο Γκτανσκ της Πολωνίας.

Στα Λέιζερ Στάνταρντ ανδρών θα τρέξουν οι Αναστάσιος Παναγιωτίδης (Ν.Ο.Θ.), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ν.Ο.Β.), Αντώνης Μπουγιούρης (Ν.Ο.Π.Φ.) και Λουκιανός Ζαμίτ (Ν.Ο.Β.).

Στα Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών θα αγωνιστεί ο Ιωάννης Μάντης (Ν.Ο Αρτέμιδας Σπάτων).

Ιστιοπλοΐα: Μεγάλη επιτυχία είχε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ της Χαλκίδας

Αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ ανδρών,  νέων-ανδρών U19 και εφήβων U17 που διοργάνωσε ο Ι.Ο. Χαλκίδας. Ήταν το πρώτο μεγάλο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε μετά την πανδημία του κορονοϊού κι ασφαλώς τηρήθηκε κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ.

ΕΙΟ: Στον εισαγγελέα με στοιχεία και υπογραφές

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι φειδωλή στις δηλώσεις της και διαχρονικά απαντά μόνο στα απολύτως απαραίτητα και αυτά που έχουν ουσία και ενδιαφέρουν την ιστιοπλοϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του Τύπου ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο «ταξιδιωτικού» περιεχομένου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με δηλώσεις αθλητών σε βάρος της ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Λόγια του αέρα που καλούνται αρμοδίως να τα εξηγήσουν και να τα αποδείξουν με στοιχεία σε χαρτί, με μολύβι και υπογραφή.

Έτσι θα διεξάγονται πλέον οι προπονήσεις σε επιβαρυμένες περιοχές από τον κορονοϊό

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις, σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας αθλητικών και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
 
Σε αυτή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι, σε περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (όπως η Αττική), προπονήσεις επιτρέπονται είτε ατομικά, είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Σε εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός αθλητών μειώνεται στο 50% αυτού που ισχύει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι για γήπεδα ποδοσφαίρου, το ανώτατο όριο περιορίζεται στα 40 άτομα.

Χρυσό μετάλλιο για τις Μπόζη - Κλωναρίδου στην Ιταλία

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαρία Μπόζη - Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στο εθνικό πρωτάθλημα 470 της Ιταλίας που ήταν open και έτρεξαν 30 σκάφη.

Στην κατηγορiα γυναικών, που αγωνίστηκαν επτά σκάφη, το ελληνικό πλήρωμα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και κατέκτησε την πρώτη θέση με 42 βαθμούς.

Έγιναν 8 ιστιοδρομίες και οι θέσεις τους ήταν 8, 10, 4, 7, 8, 4, 9 και 2.

Έγινε νόμος του Κράτους το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία γίνεται νόμος του κράτους το αθλητικό νομοσχέδιο που δέχθηκε έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο νέος νόμος του Κράτους μεταξύ  άλλων αναφέρει ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα γίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι τις 15/2, και προκαλεί την έντονη αντίδραση της FIFA και της UEFA που απειλούν με Grexit, αν οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Καταπέλτης ο Τάσος Μπουντούρης σε βάρος αθλητών της ιστιοπλοΐας - Τα χρήματα που έχουν εισπράξει

Καταπέλτης είναι ο Τάσος Μπουντούρης σε βάρος αθλητών, οι οποίοι προχώρησαν σε αστήρικτες καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της ΕΙΟ. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτή είναι η απάντηση της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τα χρήματα των αθλητών

Τη δική της απάντηση στις κατηγορίες που δέχθηκε από ορισμένους από τους κορυφαίους ιστιοπλόους έδωσε η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Η ΕΙΟ με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι αθλητές.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Subscribe to Ιστιοπλοϊα