Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η ΠΝΠ με τις ρυθμίσεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας

Τις ρυθμίσεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνει η 4η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, με επισπεύδον το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει, επίσης, τις ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς για την ψηφιακή λειτουργία και την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κορονοϊός: Μεγάλη παγκόσμια ύφεση προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, δήλωσε ότι η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να επιφέρει μια «μεγάλη παγκόσμια ύφεση» που θα πιθανώς θα πλήξει περισσότερο τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες.

«Σκοπεύουμε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα και μαζικά με προγράμματα στήριξης, ιδιαίτερα για τις φτωχές χώρες», τόνισε ο Μάλπας στην πλατφόρμα LinkedIn.

Γεωργιάδης: «Έρχεται ρευστότητα 7 δις στην αγορά - Τι προβλέπεται στο πάγωμα πληρωμής επιταγών»

Ρευστότητα 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πραγματική οικονομία ρίχνει η κυβέρνηση μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) του σχεδίου για την παροχή δάνειων κινήσεως κεφαλαίου σε ΜΜΕ και μεγάλες επιχειρήσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης αποσαφήνισε τι προβλέπεται όσον αφορά την απόφαση για μετάθεση κατά 75 ημέρες της λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών.

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων για το επίδομα των 800 ευρώ

Στις 80.400 έφτασαν οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κόπηκαν» 15.111 πρόστιμα ύψους 2,2 εκατ. ευρώ

Σε 1.916 ανήλθαν χθες, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: στην Αττική 824, στα Ιόνια Νησιά 140, στην Κρήτη 139, στη Θεσσαλονίκη 137, στη Δυτική Ελλάδα 131, στην Πελοπόννησο 108, στην Κεντρική Μακεδονία 85, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 79, στη Θεσσαλία 72, στο Νότιο Αιγαίο 69, στη Στερεά Ελλάδα 56, στην Ήπειρο 35, στο Βόρειο Αιγαίο 34 και στη Δυτική Μακεδονία επτά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το 800άρι τον Μάιο και τον Ιούνιο

"Αν δεν έχουμε βγει από την κρίση στα τέλη Απριλίου, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων", απάντησε ο Γιάννης Βρούτσης σε ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Σε συνέντευξή του στο Open, o υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η πρώτη δόση των 800 ευρώ θα πιστωθεί στους δικαιούχους έως τις 15 Απριλίου, μετά και την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Διευκρινίσεις για τα 800 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας - Αυτοί τα παίρνουν επιπλέον

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το δικαίωμα λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. 

Αναστέλλονται οι δόσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

 Το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που ταυτόχρονα πλήττονται και από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, προχωράει σε στοχευμένες ενέργειες, με σκοπό την ανακούφιση αυτής της κατηγορίας οφειλετών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75 Α’, 30-03-2020), σύμφωνα με την οποία:

Κορονοϊός: Αύριο ανοίγει τα χαρτιά του για τα μέτρα ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στη Βουλή για τα μέτρα για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τρεις ΠΝΠ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην προσοχή που πρέπει να δείξουμε όλοι μας το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή των μέτρων, μιας και ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση της πανδημίας.

Ουρές και σήμερα έξω από τις τράπεζες (ΦΩΤΟ)

Πρωταπριλιά μεν, αλήθεια δε.

Οι Έλληνες δεν συνετίζονται στις προσταγές της Πολιτείας για την αποφυγή συνωστισμού και συνέρρευσαν και πάλι στις τράπεζες για να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικές του κλίματος και δεν έχουν καμία διαφορά με αυτές που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Κρίση κορονοϊού: Το οικονομικό σοκ σε αριθμούς

Καθώς ο νέος κορονοϊός «φρέναρε» απότομα την παγκόσμια οικονομία, δέος προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία και οι αστρονομικοί αριθμοί της κρίσης.   

Ιδού ορισμένα από αυτά τα δεδομένα, από τα Χρηματιστήρια μέχρι τις αερομεταφορές και την απασχόληση, που καταγράφουν το ιστορικό σοκ στην παγκόσμια οικονομία.   

Μηδέν

Οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα έκτακτα μέτρα

Σε πληθώρα νέων δικαιούχων επεκτείνονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τη νέα λίστα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητος, περιγράφοντας και τι θα ισχύει για την κάθε κατηγορία δικαιούχων τον Απρίλιο.

Παράλληλα υπενθυμίζει και επικαιροποιεί ό,τι ισχύει ήδη για τους δικαιούχους των μέτρων του Μαρτίου.

Το κράτος θα καλύψει το δώρο Πάσχα: Αναλυτικά τι ισχύει για όλες τις κατηγορίες

Τις οριστικές διευκρινήσεις σχετικά με το δώρο του Πάσχα, έδωσαν τόσο ο Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο Γιάννης Βρούτσης στην συνέντευξη που παραχώρησαν για το νέο πακέτο μέτρο της κυβέρνησης.

Εκεί, επίσημα πλέον ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, οφείλουν να το καταβάλουν κανονικά στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες.

Δηλαδή, μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, στις 15 Απριλίου.

Σε 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους το επίδομα των 800 ευρώ – Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες

Το τέταρτο πακέτο μέτρων για τον κορονοϊό ανακοινώθηκε σήμερα προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία. Το ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας:

Για το μήνα Απρίλιο:

Τι αλλάζει από αύριο στις ανέπαφες συναλλαγές και πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα

Από αύριο το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ θα ανέρχεται στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτή την αλλαγή την είχε ανακοινώσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.   

Ανακοίνωσε το επίδομα των 600 ευρώ η κυβέρνηση - Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Τη χορήγηση ενός νέου επιδόματος 600 ευρώ ανά άτομο, μέσω  προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση που προχωρά άμεσα στη στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:

- Δικηγόρων

Ξεπούλησαν τα ελληνικά σκόρδα, λόγω της φήμης ότι προστατεύουν από τον κορονοϊό!

Μπορεί η λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού να συνεπάγεται οικονομική ζημιά για τους περισσότερους παραγωγικούς κλάδους στη χώρα, υπάρχουν όμως και κάποιοι που ευνοήθηκαν.

Ο λόγος για τους παραγωγούς σκόρδου στη Νέα Βύσσα του νομού Έβρου, οι οποίοι ξεπούλησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, όπως λένε!

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αδιόρθωτοι οι Έλληνες - Πάνω από 1.000 πρόστιμα σε 24 ώρες

Πάνω από 4.000 παραβάσεις του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω του κορονοϊού, έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ, επιβάλλοντας βέβαια και τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν οι παραβάτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, μόνο χθες επεβλήθησαν σε παραβάτες σ’ όλη τη χώρα 1.113 πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία χωρίς βεβαιώσεις από την αρμόδια Αρχή και βέβαια χωρίς sms.

Subscribe to Οικονομία