Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η απάντηση της ΕΟΚ για Βασιλακόπουλο και εκλογές

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αποστροφή της σχετικά με δημοσίευμα που έχει ως στόχο τη «δημιουργία εντυπώσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εξέδωσε η ΕΟΚ, τονίζοντας πως ήταν, είναι και θα παραμείνει ενεργή στο μπάσκετ.

«Προκηρύσσει εκλογές στην ΕΟΚ ο Βασιλακόπουλος: "Εγώ τελείωσα"»!

Η είδηση είναι ιστορικής σημασίας και σηματοδοτεί το τέλος μία διοικητικής θητείας που ξεκίνησε με την εκτόξευση του μπάσκετ και την ανάδειξή του σε εθνικό άθλημα στη δεκαετία του '80 και του '90 και μετά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα το οδήγησε στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

Η απάντηση της ΕΟΚ για την επανέναρξη των μικρών κατηγοριών

Η ΕΟΚ ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων ήταν απόφαση της Κυβέρνησης και υποστήριξε πως επιθυμεί και είναι έτοιμη για την άμεση επανεκκίνηση των αγώνων, μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

Το Δ.Σ.  της Ε.Ο.Κ. έχει δημόσια και κατ’ επανάληψη κάνει γνωστό ότι η διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, εκτός των αγώνων της Α1  Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε απόφαση που έχει ληφθεί  από  τις 2-11-2020  από την Κυβέρνηση.

Επιστολή προπονητών μπάσκετ στην ΕΟΚ για την επανέναρξη των μικρών κατηγοριών

Αρκετοί Έλληνες προπονητές συμμετείχαν σε μία  κίνηση για την επανέναρξη των προπονήσεων στις χαμηλές κατηγορίες.

Οι προπονητές έστειλαν στην ΕΟΚ την παρακάτω επιστολή:

«Αίτημα-Παράκληση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προς την Ε.Ο.Κ..

Αγαπητοί κύριοι,

Φασούλας: « Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στην Basket League»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε σε εκπομπή της συνδρομητικής τηλεόρασης για την υποψηφιότητά του, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Νίκο Γκάλη, αλλά και τη διαιτησία, ενώ υποστήριξε ότι η εμπλοκή του με τα κοινά του ελληνικού μπάσκετ έχει να κάνει με την προσπάθεια προκειμένου όλοι όσοι εμπλέκονται με το άθλημα να νιώθουν περήφανοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Cosmote TV:

Α2 Μπάσκετ: Οι ομάδες ζητάνε επανέναρξη με όρους

Οι 14 από τις 16 ομάδες της Α2 Ανδρών έστειλαν αίτημα με το οποίο ζητάνε την επανέναρξη της κατηγορίας με την Πολιτεία να καλύπτει τα έξοδα

Συγκεκριμένα, σε αυτό το αίτημα ζητούν από την Πολιτεία να τις ενισχύσει σε όλους τους τομείς. Δηλαδή, να υπάρχει κάλυψη των τεστ μετά το δίμηνο, το οποίο θα χρηματοδοτήσουν ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ, τα ταξίδια εκτός των νομών και φυσικά τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων.

Επιστολή των προπονητών της Α2 μπάσκετ για την επανέναρξή της - Τι προτείνουν

Οι προπονητές των ομάδων της Α2 κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις προς την Πολιτεία, ώστε αρχικά να ξεκινήσουν οι προπονήσεις με φόντο την επανεκκίνηση του μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες.

Η επιστολή που δημοσίευσαν οι 16 προπονητές στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ

 «Με το lockdown στο μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού να συνεχίζεται, οι δεκαέξι (16) προπονητές της Α2 Κατηγορίας Ανδρών πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΠΚ, Παρασκευά Μουρατίδη.

Αποκαλυπτικός ο Μπαλτάκος για Πρέλεβιτς-ΕΟΚ και ΠΑΟΚ-Ξάνθη

 Ο Τάκης Μπαλτάκος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη συνάντηση Βασιλακόπουλου-Πρέλεβιτς με φόντο τις εκλογές της ΕΟΚ, για την οποία έπαιξε και ο ίδιος ρόλο. Επίσης, μίλησε και για τη φερόμενη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Αναλυτικά τα όσα είπε:

07/01/2021

Ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για τις επαφές του με τους λοιμωξιολόγους

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει την απογοήτευσή του για την αρνητική απάντηση που πήρε, σχετικά με το αίτημα να ξεκινήσουν τις προπονήσεις όλες οι ομάδες.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει:

«Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά...

Έκδηλη είναι η απογοήτευση στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, για την αρνητική απάντηση που εισέπραξε από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων κι έτσι, οι ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών, παραμένουν σε...αναστολή.

ΠΣΑΚ: «Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις όλων των ομάδων την 1η Ιανουαρίου - Καλύπτουμε τα έξοδα των rapid tests στην Α2 για δύο μήνες»

Συνεχίζεται η αναζήτηση μίας λύσης για τα πρωταθλήματα που έχουν μπει στον «πάγο» λόγω κορονοϊού, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών να θέλει άμεσα την επιστροφή όλων των ομάδων στη δράση.

Συγκεκριμένα, ο ΠΣΑΚ έστειλε επιστολές προς όλους του φορείς, με τις οποίες ζητάει να επιτραπεί σε όλες τις ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ να επιστρέψουν στις προπονήσεις από 1η Ιανουαρίου.

Παραμένει πρόεδρος του ΠΣΑΚ ο Γλυνιαδάκης

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΣΑΚ, μετά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Δευτέρας.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Στη θέση του Προέδρου παραμένει ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ανακοινώνει, ότι, σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία θα είναι τριετής.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Πρόεδρος: Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ

Ο ΠΣΑΚ απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί αύριο σε σώμα.

Οι επτά πρώτοι σε ψήφους, θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Κ. και μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό, θα καταλάβουν τις θέσεις.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα εξής:

ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 146 Ψήφοι

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ 112 Ψήφοι

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ 109 Ψήφοι
              
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ 104 Ψήφοι

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 99 Ψήφοι

ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ 87 Ψήφοι

ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 84 Ψήφοι

Καταγγελία από τον Παναγιώτη Φασούλα για υβριστικά συνθήματα και βανδαλισμούς!

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η παράταξη «Πρώτα το μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα, μετά από βανδαλισμούς στα γραφεία της ΕΚΑΣΘ (Θεσσαλονίκη) και της ΕΚΑΣΔΥΜ (Κοζάνη). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βράδυ του Σαββάτου (19/12) άγνωστοι έγραψαν με σπρέι υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος σήμερα παρουσίασε τα μέλη της παράταξης που θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

Ετοιμάζουν πρόταση για την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων ΕΟΚ και ΠΣΑΚ

Επαφές με τις ομάδες θα έχουν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες υποβολής πρότασης προς την Πολιτεία για την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Δημήτρη Μαυροειδή και Αβραάμ Καλλινικίδη, είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Αθλητές εθνικών κατηγοριών μπάσκετ: «Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο υπομονή - Να αρχίσουν οι προπονήσεις»

Με μια μακροσκελή επιστολή, την οποία υπογράφουν 1.850 αθλητές μπάσκετ και έχει ως αποδέκτες τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, οι αθλητές και οι αθλήτριες των πρωταθλημάτων Α2, Β΄ και Γ΄ εθνικής κατηγορίας ανδρών και Α2 γυναικών ξεκαθαρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή και καλούν τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση για να επαναρχίσουν οι προπονήσεις.

Η επιστολή:

"Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

Αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Σφοδρή επίθεση ΠΣΑΚ: «ΕΟΚ και ομάδες κρύβεστε πίσω από τους λοιμωξιολόγους - Παίζετε με τις ζωές μας»

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει επίθεση κατά της ΕΟΚ και των ομάδων, τις οποίες κατηγορεί πως κρύβονται πίσω από τους λοιμωξιολόγους.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση με την ΕΟΚ και τους λοιμωξιολόγους, ώστε να δημιουργηθεί ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες των υπόλοιπων κατηγοριών να μπουν σε αγωνιστική δράση.

Η ανακοίνωση:

«Παίζετε με τις ζωές μας...

Ο κόμπος έφθασε... στο χτένι, όλα έχουν και τα όρια τους, κύριοι!

Οι προτάσεις του Παναγιώτη Φασούλα για τα μικρότερα πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες

Επιστολή στην ΕΟΚ έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της, Παναγιώτης Φασούλας, στην οποία παρουσίασε την πρότασή του για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων. 

 Αναλυτικά η πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα για το θέμα της επιστροφής στα παρκέ:

Προς: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Πρόεδρο κο Βασιλακόπουλο και ΔΣ Ε.Ο.Κ.

Κοινοποίηση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Υφυπουργό κο Λευτέρη Αυγενάκη

Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2020

Κύριε Πρόεδρε και Μέλη του ΔΣ της Ε.Ο.Κ.,

«Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό»

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία της ΕΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «gnomip.gr» όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, το κομμάτι της διαιτησίας, τον Ολυμπιακό και τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης για την κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας. 

 «Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Subscribe to Α2 Ανδρών