Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
formula kite

Οι νικητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite και KiteFoil

Με 9 ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite και KiteFoil 2024 που έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στο Δρέπανο Αχαΐας.

Διοργανωτής ήταν ο Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι 19 αθλητές και αθλήτριες από 8 ομίλους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρόσφεραν θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα από τη στεριά.

Στα Formula Kite νίκησε ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης, ο οποίος  εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας. Ο ιστιοπλόος του Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων ήταν αναμφισβήτητα ο κυρίαρχος του αγώνα και κέρδισε όλες τις κούρσες.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Λιβάς του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης και τρίτος ήταν ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου.

Στις γυναίκες κέρδισε η Αργυρώ Κρότση του Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων.

Στα KiteFoiL την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Αργυριάδης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου κερδίζοντας όλες τις ιστιοδρομίες. Δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Δανιηλίδης του Α.Ι.Ο Ρίου Ιάσων και την τρίτη ο Παναγιώτης Αργυριάδης επίσης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου.