Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΟΣΦΠ-ΑΕΛ

Τεσσάρα με μπαλάρα ο Ολυμπιακός! Χατ τρικ ο Φορτούνης

Απολαυστικός Ολυμπιακός! Με χατ τρικ του Φορτούνη και τον Μασούρα να… σπάει το ρόδι, οι Πειραιώτες στραγγάλισαν (4-0) την ΑΕΛ, κάνοντας πιθανόν το πιο γεμάτο τους παιχνίδι επιθετικά.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στο α' μέρος και ουσιαστικά από εκείνο το σημείο έσβησαν τις όποιες ελπίδες της ΑΕΛ για κάτι καλό. Εξακολουθούν να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και παρέμειναν έτσι απτόητοι στο... κυνήγι του ΠΑΟΚ,ενώ ο Φορτούνης έφτασε αισίως σε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. 

Από την στιγμή που οι Γκιλιέρμε και Φορτούνης θα εκτίσουν ποινή με τον Πανιώνιο δεν γινόταν να μην είναι βασικοί με ΑΕΛ. Ωστόσο ο Μαρτίνς έκανε περισσότερες από το αναμενόμενο αλλαγές. Με Νάτχο αλλά και Γιώργο Μασούρα να είναι βασικοί. Η διάταξη: Σα πορτιέρο, τετράδα άμυνας με Τοροσίδη, Τσιμίκα, Μεριά και Μιράντα, κέντρο με Γκιλιέρμε, Νάτχο και Φορτούνη. Άκρα με Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα και φορ τον Γκερέρο.

H AEΛ από την άλλη ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-1-4-1. Στον σχηματισμό ο Σικάβκα ήταν ο φορ, στα άκρα οι Ζίβκοβιτς και Μπαργκάν και κέντρο οι Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλα και Ακόστα.

Στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και απείλησε από πολύ νωρίς. Είχε έντεκα τελικές έναντι μία της ΑΕΛ και πολλές φάσεις για γκολ για να γράψει εν τέλει το... κοντέρ τρία.

Μετά τα χαμένα τετ α τετ των Ποντένσε και Φορτούνη ο Νάτχο έβγαλε μία τρομερή μπαλιά για άλλη μία φορά με αποδέκτη τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας ακραίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Το 2ο γκολ ήρθε από τον Φορτούνη στο 16' με πέναλτι μετά από σχετική υπόδειξη του Κομίνη για τράβηγμα του Γιακιμόσκι στον Μιράντα.

Στο 44' ο Ισραηλινός μαέστρος Νάτχο έφτιαξε μία ακόμα φάση. Πάσα του στον Γκερέρο, ο οποίος γύρισε ωραία για τον Φορτούνη που από κοντά έβαλε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 3-0 με το οποίο έκλεισε το α' μέρος.

Στο β' μέρος οι Πειραιώτες είχαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Χαρακτηριστική εκείνη με το σουτ του Μασούρα στο δοκάρι στο 55' μετά από τρομερή συνεργασία τον Γκιλιέρμε που έβγαλε πάσα με τακουνάκι.

Στο 74' ήρθε και νέο γκολ του Φορτούνη για το χατ τρικ του μετά από πάσα του Ανδρούτσου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε τον Μόρα και τον Κρίστινσον για να σκοράρει.

Το ματς στην συνέχεια είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για να μείνει το τελικό 4-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Γκερέρο (65' Χασάν), Γκιλιέρμε, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης. Ποντένσε (50' Χριστοδουλόπουλος).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (83' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκόλιας, Σικάβκα (59' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).