Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΕΚ

Με σκόρερ τον Πιερό η ΑΕΚ πάτησε στην κορυφή

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου, επικρατώντας 2-0 για την 4η αγωνιστική της Super League. Ο Πιερό σκόραρε στο ντεμπούτο του, ενώ ο Κοϊτά «κλείδωσε» το τρίποντο.

Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, δημιούργησε ευκαιρίες και πήρε τη νίκη, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 3΄, με τον Κοϊτά να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 10ο λεπτό, αυτή τη φορά με τον Πινέδα. Ο Πινέδα σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Κόβατς με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε την μπάλα.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στο 22', με τον Πιερό να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, και ο Πιερό με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο στο 44', όταν, μετά από όμορφη μπαλιά του Φεράρι, ο αμαρκάριστος Μεντιέτα σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Κάλενς και τον Άλτμαν, καθώς και ανάμεσα στον Μύγα και τον Πιερό, με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα πνεύματα.

Ο Βόλος μπήκε επιθετικά στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 46', με τον Φεράρι να εισέρχεται στην περιοχή του Στρακόσια και να σουτάρει από δύσκολη γωνία. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε την μπάλα.

Στο 53' η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κάλενς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Πήλιος, που έκανε το γύρισμα, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Παρόλα αυτά, η Ένωση πέτυχε το 2-0 στο 61'. Μετά από γύρισμα του Λιούμπισιτς, ο Κοϊτά πλάσαρε στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Καλογερόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το μόνο που είχαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να διαχειριστούν το πολύτιμο προβάδισμά τους, κάτι που πέτυχαν εύκολα.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική, παρά τις απουσίες των Μουκουντί και Βίντα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83΄ Γιόνσον), Πινέδα (75΄ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (75΄ Μάνταλος), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Κοϊτά (89΄ Τσιλούλης), Πιερό.

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Κορρέα (74΄ Κόντε), Μύγας, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμπς (10΄λ.τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74΄ Βιγιαφάνες) Ασεχνούν (66΄ Κόμπα), Άλτμαν.