Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παναθηναϊκός

Οι μεγάλοι παίκτες φέρνουν και τις μεγάλες προκρίσεις - Ο ΠΑΟ θέλει άλλον παίκτη στη θέση του Μπακασέτα που να είναι πιο ποιοτικός, πιο δημιουργικός και πιο γρήγορος

Η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού δεν έχει να κάνει με την πρόκριση στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Έχει καταφέρει πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

Αλλά στο γεγονός ότι απέκλεισε μια ομάδα καλύτερή του. Η Λανς προέρχεται από το ανώτερο γαλλικό πρωτάθλημα και πέρυσι έπαιζε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και με την απόδοσή της χθες έδειξε πόσο στρωμένη και επικίνδυνη ομάδα είναι.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, πήρε δύναμη από τους 60.000 οπαδούς του που κατέκλυσαν το Ολυμπιακό Στάδιο και έκανε την υπέρβαση.

Ο Αλόνσο επέλεξε ένα συντηρητικό παιχνίδι, δηλαδή να μην ανεβάσει την ομάδα του ψηλά και να προσπαθεί να… σπάει τις γρήγορες μεταβάσεις των αντιπάλων. Μέχρι το 60 περίπου η Λανς ήταν το αφεντικό του αγώνα και πιο κοντά στην πρόκριση. Αλλά ο εκπληκτικός Ντραγκόφσκι είχε άλλη άποψη.

Όλα άλλαξαν μετά την τριπλή αλλαγή του Ουρουγουανού. Έξω Μπακασέτας, Τσέριν και Κώτσιρας και μέσα Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς και Βαγιαννίδης. Ο Τετέ πήγε πίσω από τον Ιωαννίδη και αμέσως ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε και βρήκε το πρώτο γκολ.

Η Λανς αιφνιδιάστηκε και επηρεάστηκε. Έχασε τον έλεγχο του ματς και δέχθηκε κι αυτό το δεύτερο γκολ που ήταν ποίημα. Για την γρήγορη δημιουργία και την εκτέλεση από τον Τετέ.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι αμέσως ο Αλόνσο γύρισε τον Αράο πίσω σαν τρίτο στόπερ και ο Παναθηναϊκός δεν μάρκαρε στο κέντρο, ούτε επιχείρησε να κρατήσει μπάλα.

Λογικά οι Γάλλοι πίεσαν αφόρητα και για λίγο να σκοράρουν. Ήταν μέγα ρίσκο του ξένου προπονητή, ο οποίος, όμως, στο τέλος δικαιώθηκε για το γενικό πλάνο του και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί για την πρόκριση.

Αν μη τι άλλο ήταν τεράστια η επιτυχία του Τριφυλλιού, διότι πλέον έφτιαξε το κλίμα  στην ομάδα και οι παίκτες πήραν ψυχολογικές δυνάμεις για τη συνέχεια της απαιτητικής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για εμένα δύο ήταν τα μεγάλα συμπεράσματα της νίκης- πρόκρισης του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο ότι οι μεγάλοι παίκτες φέρνουν και τις μεγάλες προκρίσεις. Όπως ο Πελίστρι με τον Τετέ. Τέτοιους ποδοσφαιριστές έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να προχωρήσει και να δημιουργήσει την ομάδα του παρελθόντος.

Και το δεύτερο ότι οι πράσινοι υστερούν σε ταχύτητα. Ο Μπακασέτας δεν κάνει για το 4-2-3-1. Από πέρυσι το γράφω και το λέω. Χρειάζεται άλλος παίκτης στη θέση του. Πιο ποιοτικός, πιο δημιουργικός, πιο γρήγορος.