Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο με Σλοβενία η εθνική ομάδα

Χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο θα υποχρεωθεί ν΄ αντιμετωπίσει τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς η εθνική, το ερχόμενο Σάββατο (6/7, 17:30) στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στα μισά της 2ης περιόδου του αγώνα της εθνικής με την Αίγυπτο απόψε (4/2) και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι, ώστε να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του από το ιατρικό επιτελείο της εθνικής.

Όπως προέκυψε λίγη ώρα μετά τη νίκη της εθνικής και την πρόκριση στα ημιτελικά ως πρώτη του Β΄ ομίλου, ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα πρέπει να μείνει εκτός για να μην επιβαρυνθεί, αφού δεν προλαβαίνει το ιατρικό επιτελείο να τον έχει έτοιμο. Από τη στιγμή που ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα, ο βασικός σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης θα κληθεί ν' αγωνιστεί για μεγάλο διάστημα απέναντι στους Σλοβένους με τον Σπανούλη να προσανατολίζεται να στέλνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «5», όταν ο Παπαγιάννης θα παίρνει ανάσες. Εξάλλου, ο Γιάννης Αντετοκούμπο έπαιξε πεντάρι και στην πρεμιέρα απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφαλίζει μόνο η πρώτη του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά, με την εθνική να πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβενίας για να ελπίζει.