Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα συμβόλαια που τελειώνουν στον Αρη και οι αποφάσεις

Υπάρχουν μεταγραφικά καλοκαίρια που σχεδιάζονται όταν ανοίγει η αγορά και υπάρχουν κι εκείνα που στην πραγματικότητα έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται πολλούς μήνες νωρίτερα.

Για τον Άρη, το καλοκαίρι του 2027 ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ που γνωρίζουν ότι η τρέχουσα συμφωνία τους φτάνει μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου.

Συγκεκριμένα, στον φάκελο των συμβολαίων που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου 2027 βρίσκονται οι Σωκράτης Διούδης, Φαμπιάνο Λέισμαν, Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, Κριστιάν Κουαμέ, Λόρεν Μορόν, Γιάννης Γιαννιώτας, Κώστας Χαρούπας και Απόστολος Μπαρμπόπουλος.

Στην ίδια συζήτηση μπαίνει και ο Μπρούμα, με μία σημαντική διαφοροποίηση: η συμφωνία του με τον Άρη είναι 1+1 χρόνια, συνεπώς το δεύτερο έτος αποτελεί ξεχωριστή παράμετρο της συνεργασίας.

Ο φάκελος των τερματοφυλάκων

Στην εστία υπάρχουν δύο συμβόλαια που φτάνουν μέχρι το 2027, αλλά με διαφορετικό ειδικό βάρος. Ο Σωκράτης Διούδης επέστρεψε στον Άρη τον Σεπτέμβριο του 2025, υπογράφοντας διετή συνεργασία. Ο 33χρονος τερματοφύλακας έχει μπροστά του μια ολόκληρη σεζόν για να καθορίσει το επόμενο κεφάλαιο της παρουσίας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Απόστολος Μπαρμπόπουλος αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2026 με μονοετές συμβόλαιο.

Την ίδια στιγμή, ο Άρης έχει ήδη εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρονικά δέσμευση με τον Ρικάρντο Βέλιο και τον Λόβρο Μάικιτς, κάτι που προσθέτει μία ακόμη παράμετρο στην ιεραρχία της θέσης.

Ο Φαμπιάνο και η επόμενη απόφαση στην άμυνα

Ο Φαμπιάνο είναι διαφορετική περίπτωση. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό σημείο αναφοράς για τον Άρη και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027, μετά την τριετή ανανέωση που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2024.

Το ενδιαφέρον εδώ δεν βρίσκεται μόνο στην ημερομηνία λήξης, αλλά και στην ηλικιακή παράμετρο. Ο Φαμπιάνο θα βρίσκεται πλέον σε διαφορετικό στάδιο της καριέρας του όταν φτάσει η στιγμή για την επόμενη απόφαση. Στη λίστα είναι και ο Μπόσκο Σούταλο, αλλά αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση λόγω της οψιόν αγοράς, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια, η απόφαση για τον Φαμπιάνο δεν θα είναι αποκομμένη από το συνολικό σχέδιο που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε για το κέντρο της άμυνας.

Γαλανόπουλος: Μία διετία που μπαίνει στην τελική της ευθεία

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2025 με διετές συμβόλαιο. Άρα το καλοκαίρι του 2027 θα αποτελέσει φυσικό σημείο επαναξιολόγησης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Εκτός κι αν γίνει κάτι νωρίτερα, καθώς ο Έλληνας μέσος δεν είναι στα βασικά πλάνα.

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Κουαμέ

Ο Κριστιάν Κουαμέ υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2026 συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου, μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Η δική του περίπτωση έχει ενδιαφέρον γιατί όταν αποκτήθηκε από τον Άρη προερχόταν από ένα δύσκολο αγωνιστικό διάστημα και είχε ως βασικό στόχο να επανέλθει σε σταθερό ρυθμό.

Έτσι, το 2026-27 είναι ουσιαστικά η σεζόν κατά την οποία ο Ιβοριανός επιθετικός καλείται να δημιουργήσει τα δεδομένα που θα οδηγήσουν στην επόμενη απόφαση. Η διοίκηση έχει χρόνο, αλλά και σαφή ημερομηνία-ορόσημο.

Ο Μορόν και το μεγάλο ερωτηματικό

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται φυσικά ο Λόρεν Μορόν. Ο Ισπανός υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2024 επέκταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027.

Το 2026-27, επομένως, θα είναι χρονιά αξιολόγησης και για εκείνον. Η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει αρκετά πριν από τη λήξη εάν θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία, να περιμένει την εξέλιξη της σεζόν ή να προχωρήσει σε διαφορετικό σχεδιασμό για την κορυφή της επίθεσης.

Γιαννιώτας: Η νέα συμφωνία μεταφέρει την απόφαση στο 2027

Ο Γιάννης Γιαννιώτας ανανέωσε μόλις τον Ιούλιο του 2026 για έναν ακόμη χρόνο. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Άρη. Η φετινή σεζόν θα δείξει εάν η συνεργασία θα συνεχιστεί και πέρα από αυτό το συμβόλαιο ή εάν η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποτελέσει τον τελευταίο κρίκο της παρουσίας του έμπειρου Έλληνα εξτρέμ στην ομάδα.

Και οι νεαροί της λίστας

Τέλος, στη λίστα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι βρίσκονται ο Κώστας Χαρούπας και ο Απόστολος Μπαρμπόπουλος, δύο περιπτώσεις με εντελώς διαφορετικό ηλικιακό και αγωνιστικό προφίλ.

Ο Χαρούπας έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027 και αποτελεί προϊόν του Άρη, έχοντας περάσει από την Κ19 στην πρώτη ομάδα.

Ο Μπαρμπόπουλος, από την άλλη, αποκτήθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2026 και υπέγραψε για έναν χρόνο.

Οι δύο υποθέσεις που θα κριθούν το 2027, αλλά δεν είναι συμβόλαια που λήγουν

Υπάρχουν και δύο ονόματα που θα πρέπει να μπουν στον ίδιο φάκελο (θα απασχολήσουν προσεχώς) χωρίς όμως να θεωρηθούν «λήξεις συμβολαίων», για συγκεκριμένο λόγο.

Ο Μπόσκο Σούταλο ήρθε ως δανεικός για έναν χρόνο από τη Σταντάρ Λιέγης, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2027. Επομένως, ο Άρης θα κληθεί τότε να αποφασίσει εάν θα επενδύσει για την απόκτησή του.

Ο Ράφα Μιρ είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Ισπανός ήρθε δανεικός για έναν χρόνο από τη Σεβίλλη, όμως ο Άρης ανακοίνωσε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή για επέκταση της συνεργασίας για ακόμη έναν χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Άρα, παρότι το συμβόλαιό του με τη Σεβίλλη ολοκληρώνεται το 2027, αυτό δεν σημαίνει ότι το 2027 τελειώνει η σχέση του με τον Άρη. Εκτός κι αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα από την Ισπανία, ότι τον Ιανουάριο οι κιτρινόμαυροι θα πάρουν τα δικαιώματά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ