Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προφυλακίστηκαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Φίλιππος Καμπούρης, η σύζυγός του, ένας λογιστής και δύο άτομα που φέρονται να λειτουργούσαν ως «αχυράνθρωποι» στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ

Παράλληλα, στη φυλακή οδηγήθηκε και μία γυναίκα από τη Ρουμανία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η εγκληματική οργάνωση, στην οποία αρχηγικά μέλη φέρονται να είναι ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγος του – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – είχε δομή και ήταν άρτια οργανωμένη.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ανοίξει τουλάχιστον 25 εταιρείες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η απάτη στηνόταν μέσα από καταστήματα, όπως μαγαζιά ενδυμάτων, διαφημιστικές εταιρείες και εστιατόρια.

Όλες οι επιχειρήσεις ήταν σε ονόματα αχυρανθρώπων και κατόπιν τις έκλειναν δίχως να καταβάλλουν στο δημόσιο ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ζημία που έχει υποστεί ο ΕΦΚΑ να ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ