Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόλλησε στο μηδέν και θα ψάξει ανατροπή στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από την Άντερλεχτ στην Τούμπα για τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου στο Europa League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε το πλεονέκτημα που είχε με το πρώτο ματς στην έδρα του, κόλλησε στο μηδέν παρά την υπεροχή στο χορτάρι και καλείται να πάει στο Βέλγιο για την ανατροπή και την πρόκριση.

Ο Τσβέτκοβιτς αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό και έκανε το 1-0 στην πρώτη φάση του αγώνα για να βάλει την Άντερλεχτ μπροστά στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια αντέδρασε, ανέβηκε στο γήπεδο και άγγιξε το 1-1 από την άσπρη βούλα. Τάισον και Κωνσταντέλιας ήταν οι μεγαλύτερες απειλές της ελληνικής ομάδας στο πρώτο μέρος.

Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Μιχαηλίδης. Ο Κούσεμανς απέκρουσε το σουτ και στην επαναφορά ο Μύθου σκόραρε, όμως είχε πατήσει πριν την εκτέλεση μέσα στην περιοχή και τελικά το γκολ ακυρώθηκε, μετά από παρέμβαση του VAR.

Λίγο μετά, ο Έλληνας επιθετικός ανετράπη ξεκάθαρα ξανά μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Πετρό, κάτι που δεν είδε ο διαιτητής. Ο VAR τον κάλεσε να επανεξετάσει την φάση και τελικά ο Ισπανός υπέδειξε φάουλ της Άντερλεχτ νωρίτερα από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος του Βορρά δεν σταμάτησε να ασκεί πίεση στα καρέ των Βέλγων και έψαχνε μανιωδώς το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδίκηση της νίκης.

Η τελευταία φάση του ΠΑΟΚ ήταν το σκαστό σουτ του Ζαφείρη από το κέντρο της περιοχής που απέκρουσε ο Βέλγος τερματοφύλακας στο 90+4′.

Ο Ελουστόντο έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και αντικατέστησε τον Χατζηδιάκο στο ημίχρονο που πήρε κίτρινη κάρτα και θα χάσει την ρεβάνς.

Η Άντερλεχτ στο 17ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ και έπιασε στον ύπνο τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς δεν έδιωξε καλά την μπάλα και ο Τσβέτκοβιτς πλάσαρε στην εστία του Παβλένκα.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και από το τρίτο λεπτό κι έπειτα ανέβασαν τις γραμμές τους με στόχο μία άμεση ισοφάριση. Ο Ζαφείρης δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα στον άξονα της περιοχής και το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο Σέρβος είχε ξανά ευκαιρία για γκολ στο 16ο λεπτό, αλλά το πλασέ του από τα δεξιά πέρασε άουτ.

Έκτοτε, ως το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και απειλούσε συνεχόμενα για το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο κυνήγι της νίκης.

Στο 30′ ο Κωνσταντέλιας με ασύλληπτη ενέργεια προσπέρασε τρεις αντιπάλους και πάσαρε στον Τάισον που ήταν ελεύθερος. Το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε οριακά δίπλα από το δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι – έπειτα από ανατοπή – και ο Μιχαηλίδης ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Κούσεμανς απέκρουσε το σουτ του Έλληνα στόπερ. Στην επαναφορά ο Μύθου σκόραρε, όμως είχε μπει πριν την εκτέλεση μέσα στην περιοχή και τελικά το γκολ ακυρώθηκε, μετά από επέμβαση του VAR.

Λίγο μετά, ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε ξεκάθαρα μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Πετρό, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι. Ο VAR τον κάλεσε να επανεξετάσει την φάση και τελικά ο Ισπανός ρέφερι υπέδειξε φάουλ της Άντερλεχτ νωρίτερα από τον Ζίβκοβιτς.

Το γήπεδο έβραζε και αποδοκίμαζε συνεχώς τον διαιτητή, ενώ στο χορτάρι η ένταση και ο ρυθμός ήταν στα κόκκινα.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έμεινε ψηλά και παραμόνευε για μία καλή ευκαιρία και γκολ.

Ο Μιχαηλίδης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι σε φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 57ο λεπτό και με γύρισμα έστειλε την μπάλα στον Ελουστόντο. Ο Ισπανός στόπερ κόντεψε να την αγγίξει, αλλά δεν τα κατάφερε για να ισοφαρίσει.

Ο Λίσι ανακάτεψε την τράπουλα και δοκίμασε από το 71′ και έπειτα να παίξει με δύο φορ. Πέρασε τον Γερεμέγεφ στο ματς και έβγαλε τον Τάισον, με ξεκάθαρο στόχο να βρει η ομάδα του δίχτυα.

Έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε με δύο καθαρόαιμους κεντρικούς επιθετικούς. Νωρίτερα είχαν μπει και οι Μπάμπα και Τέιλορ.

Στο 84′ ο Πέλκας αντικατέστησε τον Μύθου και επανέφερε το αρχικό σχήμα και φρέσκαρε την δεξιά πλευρά, επαναφέροντας τον Κωνσταντέλιας στον άξονα.

Ο Ζαφείρης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 1-1 στις καθυστερήσεις, αλλά το σκαστό του σουτ κατέληξε στα χέρια του Κούσεμανς και έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Χατζηδιάκος (46′ Ελουστόντο), Μιχαηλίδης, Γκόμες (62′ Μπάμπα), Ζαφείρης, Σανταμαρία (62′ Τέιλορ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (71′ Γερεμέγεφ), Μύθου (82′ Πέλκας).

Άντερλεχτ: Κούσεμανς, Μααμάρ, Πετρό, Μπιανκόν, Εντιαγέ, Γιανσάνα, Άμπρος (71’ Σαλιμπά), Κανά, Ονιά Σεκέ (57’ Άντμαν), Τσβέτκοβιτς (71’ Ντεγκρέφ), Σικάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ