Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταστροφή για μεγάλη μπασκετική ομάδα – Υποβιβασμός στην 5η κατηγορία!

Σε τέλμα περιέρχεται η Μονακό, καθώς το γαλλικό αθλητικό συμβούλιο (CNOSF) απέρριψε το αίτημα ένταξής της στην τρίτη κατηγορία (NM1).

Η εγχώρια ομοσπονδία μπάσκετ (FFBB) συναίνεσε στον αποκλεισμό, εκφράζοντας έντονες αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του συλλόγου λόγω των οικονομικών του προβλημάτων.

Πλέον, η διοίκηση έχει 15 ημέρες για να μελετήσει την εισήγηση και να προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο, εξαντλώντας κάθε νομικό όπλο. Αν και αυτή η προσπάθεια αποτύχει, οι Μονεγάσκοι θα χάσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα, αντιμετωπίζοντας τον υποβιβασμό στα ερασιτεχνικά στρώματα της 5ης κατηγορίας.

Αυτή η εξέλιξη σοκάρει, δεδομένου ότι από το 2015 η Μονακό αποτελούσε υπερδύναμη. Μέσα σε λίγα χρόνια κυριάρχησε κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Γαλλίας, το EuroCup, το Basketball Champions League, ενώ συμμετείχε και δύο φορές στο Final Four της EuroLeague.

Η διοικητική κατάρρευση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ