Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η ποιότητα του Παναθηναϊκού και οι αγχωτικές νίκες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Και οι τέσσερις μεγάλοι πέρασαν από δύσκολες έδρες, όμως είναι λογικό τα φώτα να πέφτουν πάνω στον Παναθηναϊκό.

Το 5 στα 5 λέει πολλά για τους πράσινους που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και φιλοδοξούν να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Η ομάδα του Νίστρουπ δεν θάμπωσε με την απόδοσή της και πήρε τη νίκη λόγω του τρομερού Τετέι που έβαλε απίστευτο γκολ.

Η διαφορά με την Καλαμάτα ήταν καθαρά στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Διαφορετικά οι Μεσσήνιοι έτρεξαν τον Παναθηναϊκό, τον πρέσαραν, του έβαλαν δύσκολα και έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να πάνε καλά στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πιάσει το γνωστό του παιχνίδι με τις κοντινές πάσες, αλλά σημασία έχει ότι πήρε αυτό που ήθελε και η ψυχολογία του είναι στα ύψη.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, όμως στην επανάληψη τα έκανε μαντάρα.

Επηρεάστηκε από τη μείωση του σκορ, είχε τους τραυματισμούς των Παβλένκα, Αλι και πήρε το τρίποντο πολύ δύσκολα.

Στα μάτια μου ο ΠΑΟΚ έδειξε νοοτροπία μικρής ομάδας. Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να διαχειριστεί το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Έπαιξε πολύ πίσω από τη μπάλα και θα μπορούσε να το πληρώσει. Αντίθετα, στα πρώτα 45 λεπτά έκανε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο και επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του.

Η ΑΕΚ καθάρισε με τον Γιόβιτς στον Βόλο, όμως είχε αρκετά θέματα. Και στον τρόπο ανάπτυξης και στην άμυνα.

Η απουσία του Βάργκα ήταν ξανά αισθητή, ενώ η Ενωση έπαιξε με τη φωτιά.

Πήρε ένα πέναλτι που σε καμία περίπτωση δεν ήταν, αλλά ελέγχεται το πέναλτι που ζήτησε ο Μάνταλος και ενδεχομένως το γκολ της ισοφάρισης του Βόλου από τη θέση που είχε ο Κάργας. Απάντηση θα μας έδινε το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Ήταν ένα αγχωτικό ματς για την ομάδα του Νίκολιτς, όμως στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα και η πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Ο Ολυμπιακός θύμισε, κατά διαστήματα, την ομάδα που γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ στον Πειραιά. Χτύπησε στο φινάλε με τον Σάλιακα, διότι ο έμπειρος Φρόιλερ είχε το καθαρό μυαλό να κάνει το αυτονόητο.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά, μετά.. έφαγαν φάσεις και στη συνέχεια είχαν μια φλύαρη υπεροχή.

Ουδεμία σχέση με την ομάδα που… έπνιξε τη Γιαγκελόνια στο δεύτερο ημίχρονο.

Σαφώς ο Αλγουαθίλ θέλει τον χρόνο του, όμως είναι εύκολο να καταλάβει ότι ομάδα που παίζει χωρίς κλασικά εξτρέμ έχει πρόβλημα στην πιο σωστή λειτουργία της και τη δημιουργία φάσεων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ