Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Τρομερή νίκη για τον πρωτάρη Χόρχε Μαρτίν

Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως ένα μεγάλο θαύμα! Ο πρωτάρης Χόρχε Μαρτίν με την Pramac ολοκλήρωσε ένα τρελό διήμερο κάνοντας στη Στυρία έναν αψεγάδιαστο αγώνα για να δώσει στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη. Μάλιστα άφησε πίσω του τόσο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Ζοάν Μιρ, αλλά και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος του Μoto GP, Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο αγώνας άρχισε με επεισοδιακό τρόπο, ο Ντάνι Πεντρόσα είχε πτώση στον δεύτερο γύρο, η KTM του ωστόσο έμεινε μέσα στο σιρκουί και έτσι ο Λορεντσο Σαβαντόρι της Aprilia έπεσε πάνω της και οι δύο πήραν φωτιά, με αποτέλεσμα να έχουμε κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση.

Η διακοπή ήρθε σαν δώρο στον Μιρ που είχε μείνει πίσω, αλλά βρέθηκε στην 3η θέση. Αντίθετα ο Βινιάλες κατάφερε να του… σβήσει η Yamaha και να κάνει εκκίνηση από το pit lane. Ο Μίλερ ήταν τρομερός, βρέθηκε πρώτος μπροστά από τον Μάρτιν, με τους Μιρ και Κουαρταραρό να ακολουθούν. 

Ο πρωτάρης βρήκε ευκαιρία άρπαξε τον Μίλερ και στη συνέχεια μαζί με τον Μιρ ξέφυγαν μπροστά. Ο Ισπανός κρατήθηκε ωστόσο και κατάφερε να πάρει την πρώτη του και εντυπωσιακή του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα ο Τζακ Μίλερ είχε πτώση και δεν κατάφερε να τερματίσει με την πεντάδα να κλείνουν οι Μπίντερ και Ζαρκό.

Ο Κουαρταραρό με την 3η θέση είναι πλέον στον +40 από τον 2ο Ζαρκό, ενώ ο πρωταθλητής Μιρ ανέβηκε 3ος στην βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Αυστρίας στην ίδια πίστα σε μία εβδομάδα, το τριήμερο 13-15 Αυγούστου

 

styr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ