Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP – Κατατακτήριες: Χόρχε Μαρτίν στην pole position (ΦΩΤΟ)

Ο Jorge Martin έκανε την έκπληξη κι ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Στυρίας και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την pole position. Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Bagnaia-Quartararo.

Q1 – Χαμός και πρόκριση A.Marquez-Oliveira

Παρά τη μερική συννεφιά που υπήρχε στον ουρανό της πίστας του Red Bull Ring, η πίστα ήταν σε πολύ καλές συνθήκες και οι αναβάτες επιτέθηκαν από την αρχή στο χρονόμετρο για τις δύο προνομιούχες θέσεις που εξασφάλιζαν την παρουσία στην τελική μάχη για την pole στο Q2.

Αρχικά ο Miguel Oliveira ήταν ο ταχύτερος μετά το τέλος της πρώτης προσπάθειας. Ο Πορτογάλος έδειξε αρκετά καλό ρυθμό παρά το ραγισμένο του δεξί χέρι και κατόρθωσε να είναι μπροστά από τον Alex Rins που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση. Alex Marquez, Brad Binder Dani Pedrosa και Pol Espargaro ήταν επίσης σε απόσταση βολής, ενώ ο Iker Lecuona δεν βγήκε στην πίστα για την πρώτη προσπάθεια.

Η μάχη ήταν πολύ κλειστή κι αυτό φάνηκε από τους χρόνους που συνέχιζαν να πέφτουν στις τελικές προσπάθειες. Η πρώτη θέση άλλαζε συνεχώς χέρια στα τελευταία τρία λεπτά, με τον Alex Marquez να καταφέρνει τελικά να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του Q1.

Την πρόκριση πήρε και o Miguel Oliveira που κατάφερε να κάνει τον δεύτερο καλύτερο γύρο της διαδικασίας, όντας μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Marquez. Οριακά εκτός δυάδας έμεινε ο Alex Rins που παρά το νέο holeshot που έφερε η Suzuki στην Αυστρία δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη της pole position.

O Dani Pedrosa συνέχισε την πολύ καλή εμφάνιση στην έκτακτη συμμετοχή του στο GP Στυρίας και παρότι έμεινε εκτός, κατάφερε να είναι μπροστά από τον Pol Espargaro αλλά και την εργοστασιακή KTM του Brad Binder. Ο Valentino Rossi ήταν έκτος και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση, ενώ ο Cal Crutchlow στην επιστροφή του στο MotoGP έμεινε τελευταίος.

Αναλυτικά η κατάταξη του Q1: 

GP Στυρίας Κατατακτήριες

Q2 – Έκανε την έκπληξη ο Martin 

Στην τελική μάχη για την pole position έλαβαν μέρος οι: Pecco Bagnaia, Fabio Quartararo, Maverick Vinales, Jorge Martin, Joan Mir, Johann Zarco, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Jack Miller, Taka Nakagami, Alex Marquez και Miguel Oliveira.

Η πρώτη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τον Fabio Quartararo στην κορυφή της κατάταξης, μπροστά από τις Ducati των Jack Miller και Jorge Martin. Ο Ισπανός της Pramac δεν μπόρεσε να κρατήσει την μοτοσυκλέτα του εντός πίστας στον δεύτερο γρήγορο γύρο του κι έμεινε τρίτος, ενώ βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο.

Παρόλα αυτά οι Ducati δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Pecco Bagnaia κατάφερε να βελτιώσει πάρα πολύ την επίδοση του και πέρασε πρώτος με τον Jorge Martin να ακολουθεί ακόμη πιο γρήγορα και να αρπάζει την pole position. O Quartararo προσπάθησε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο, όμως στην τελευταία στροφή της πίστας πάτησε εκτός και είδε τον χρόνο του να διαγράφεται.

Έτσι ο Martin κατέκτησε τη δεύτερη pole position στην rookie χρονιά του στο MotoGP, μετά από αυτή στη Ντόχα και μόλις στο πέμπτο του GP στην μεγάλη κατηγορία! Bagnaia και Quartararo θα ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha να βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις μοτοσυκλέτες της ιταλικής ομάδας, καθώς ο Jack Miller θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση.

Μαζί με τον Αυστραλό, από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι  Joan Mir και Johann Zarco, ενώ την υπόλοιπη κατάταξη συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro, Marc Marquez, Maverick Vinales, Taka Nakagami, Alex Marquez και Miguel Oliveira.

H συνέχεια του GP Στυρίας αναμένεται να γίνει, εάν το επιτρέψει ο καιρός, αύριο με τον μεγάλο αγώνα από την πίστα του Red Bull Ring, που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη του Q2:

GP Στυρίας Q2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ