Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φόρμουλα 1: «Καθάρισε» ο Μπότας στα δεύτερα δοκιμαστικά της Ίμολα

Ο Βάλτερι Μπότας και η Mercedes κυριάρχησαν και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι της Ίμολα, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε εκτός μάχης πολύ νωρίς.

Ο Ολλανδός πιλότος σταμάτησε στην έξοδο των πιτς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της ωριαίας περιόδου δοκιμών, αναφέροντας νωρίτερα στη ραδιοεπικοινωνία ότι ένιωσε κάτι να σπάει στο πίσω μέρος της RBR-Honda.

Ελάχιστα μέτρα πιο πέρα, ανάμεσα στις δύο στροφές Ριβάτσα, τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Σαρλ Λεκλέρκ έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF21 και προσέκρουσε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγουν οι κόκκινες σημαίες και οι δοκιμές να λήξουν πρόωρα.

Η «Scuderia» έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο στην ταχύτητα ενός γύρου όσο και στις συστοιχίες γύρων του αγώνα. Στην πρώτη περίπτωση ο Λεκλέρκ σημείωσε τον ταχύτερο γύρο τηςπεριόδου, αλλά αυτός διεγράφη επειδή βγήκε εκτός ορίων της πίστας στη στροφή Πιρατέλα.

Στην προσομοίωση αγώνα η Ferrari, επίσης, φάνηκε να έχε ιτον δεύτερο καλύτερο ρυθμό, πίσω από τη Mercedes και μαζί με την Alpha Tauri του Πιέρ Γκασλί. 

Ίμολα, FP2: Πρώτος ξανά ο Μπότας, προβλήματα για τον Φερστάπεν

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ