Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στον τελικό του Len Trophy η Βουλιαγμένη

Ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο στην πλούσια ιστορία της θα διεκδικήσει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένη που επικράτησε 12-9 της Ουγγρικής Σέντες και προκρίθηκε στον τελικό του final four του Len Trophy που γίνεται στην πόλη Ματαρό της Ισπανίας.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της και κατάφερε να φτάσει στον τελικό με όπλο την πολύ καλή της άμυνα. Η Βουλιαγμένη περιμένει τον αντίπαλό της από το νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ της οικοδέσποινας Ματαρό και της Ουραλότσκα.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2014 και τον χαμένο τελικό της Ευρωλίγκα κόντρα στην Σαμπαντέλ, ενώ η γυναικεία ομάδα πόλο θα διεκδικήσει το έκτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της μετά το Len trophy του 2003, τα δύο Τσάμπιονς Καπ το 2009 και το 2010 και το δύο Ευρωπαϊκά σούπερ καπ τις ίδιες χρονιές.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση όταν και προηγήθηκε με 6-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, με εξαιρετικές τις Ρουμπέση Ξενάκη.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Βουλιαγμένης χαλάρωσε την άμυνά της και επέτρεψε στη Σέντες να μειώσει σε 8-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Εκεί που οι Μαγυάρες μείωσαν στα τρία γκολ και το 8-5 στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Ρουμπέση έδωσε και πάλι τη λύση για το 9-5 δίνοντας ανάσα στην ομάδα της.

Η Βουλιαγμένη έφτασε στο 10-5 με την Χυδηριώτη στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και πλέον δεν υπήρχε επιστροφή για τις τυπικά φιλοξενούμενες παρά τις προσπάθειες που έκαναν για να μειώσουν το σκορ. 

Οκτάλεπτα: 6-1, 2-3, 2-1, 2-4

ΝΟΒ: Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ξενάκη 2, Ρουμπέση 4, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1.

Ζέντες: Μίχαλι 1, Χέβεσι 2, Φάρκας 1, Μπούικα 2, Κις 2, Πένγκο 1.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ