Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βήμα για τετράδα ΠΑΟ και Υδραϊκός, έπεσαν ΝΕΠ και Ηλιούπολη

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, που διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 12-6, στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών και πλέον ψάχνει ακόμα μία νίκη, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά.

Μετά από ένα… αναγνωριστικό πρώτο οκτάλεπτο (2-1), οι «πράσινοι»… πάτησαν γκάζι στην δεύτερη περίοδο, όπως φαίνεται και από το εμφατικό 5-1, που έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο ημίχρονο με 7-2. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο οκτάλεπτο, ανεβάζοντας το σκορ στο 11-4, με τον ΠΑΟΚ, το μόνο που καταφέρνει, είναι να μειώσει στο τελικό 12-6.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης, όπου την Παρασκευή είτε θα έχουμε την ισοφάριση, από πλευράς ΠΑΟΚ, είτε το 0-2 και την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-1, 4-2, 1-2

Παναθηναϊκός (Τεό Λοράντος): Πρίμορατς 3, Δερμιτζάκης 3, Γαβαλάς 1, Βιτέλας 1, Καπετανάκης 1, Τοράκης 1, Κόνγουεϊ 1, Καλογεράκος 1

ΠΑΟΚ ( Πάνος Βέργος): Κουτσιαλής 3, Σολανάκης 1, Θωμάκος 1, Παπαποστόλου

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών, πραγματοποίησε ο Υδραϊκός, μετά την επικράτηση του με 11-9 επί του Εθνικού.

Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στην συνέχεια, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι (το παιχνίδι διεξήχθη στον Άλιμο), ανέλαβαν τα ηνία του ματς, μείωσαν σε 3-4 στο ημίχρονο και πέρασαν μπροστά με 7-5, με το φινάλε της τρίτης περιόδου, χάρη σε ένα επιμέρους 4-1, με τον Υδραϊκό, να κρατά την πολύτιμη νίκη μέχρι το τέλος (11-8).

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στον Πειραιά, με τον Εθνικό να «ψάχνει» την ισοφάριση, στο παιχνίδι της Παρασκευής, ώστε οι δύο ομάδες να λύσουν, οριστικά τις διαφορές τους, σε τρίτο παιχνίδι στον Άλιμο, το Σάββατο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Υδραϊκός θα πανηγυρίσει την πρόκριση του στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 4-4

ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Κοκκινάκης 4, Λ. Μαυρωτάς 1, Μπλάνης 3, Βλοντάκης 1, Λιαπάκης 1, Τσαχιλίδης 1

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τζώρτζης 2, Θαλασσινός 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Μπεριστιάνος 1, Κανακάκης 4

Στην Α2 πόλο ανδρών υποβιβάστηκε η ΝΕ Πατρών, που ηττήθηκε από το Φάληρο με 22-2, στον πρωτο και μοναδικό μεταξύ τους αγώνα των πλέϊ άουτ.

Ηομάδα του Φαλήρου πέτυχε συνολικά 3 νίκες (υπολογιζόμενης και της κανονικής περιόδου), «σφραγίζοντας» έτσι την παραμονή της στην Α1 και πλέον θα αγωνιστεί στις 25 Απριλίου για τις θέσεις κατάταξης.

Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα του Νίκου Μαμούρη, δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στην ΝΕΠ (που κατέβηκε μόνο με 11 νεαρούς παίκτες) και μάλιστα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Πέντε γκολ για το Φάληρο πέτυχε ο Πέττας ενώ ακολούθησε με τέσσερα ο Τρούλος.

Οκτάλεπτα: 5-0, 6-0, 6-1, 5-1

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Χάλαρης 1, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 3, Θεοδωρόπουλος 1, Τρούλος 4, Αλεξίου 2, Φωκάς 1, Πέττας 5, Κάκαρης 3, Πρωτοψάλτης 1

ΝΕ Πατρών (Γιαννόπουλος): Νταλάπας 2

Την παραμονή του στην Α1 ανδρών εξασφάλισε το Καλαμάκι, μετά την επικράτηση του με 5-4 της Ηλιούπολης.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως θα φτάσουν σε μία εύκολη νίκη, καθώς προηγήθηκαν με 5-1 και 5-2 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, η Ηλιούπολη έπαιξε τα… ρέστα της, μείωσε σε 5-4, όμως μέχρι εκεί. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το Καλαμάκι να φτάνει στην νίκη, να κάνει το 3-0 στην σειρά και να εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία, στέλνοντας στην Α2 την ομάδα της Ηλιούπολης. Πλέον, το Καλαμάκι καλείται να αντιμετωπίσει το Π. Φάληρο, για τις θέσεις 9-10, την ίδια ώρα που η Ηλιούπολη θα αντιμετωπίσει την ΝΕΠ, για τις θέσεις 11-12, στο… ντέρμπι των υποβιβασμένων.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-0, 1-1, 0-2

ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Καφετζόπουλος 2, Κατσαούνης 1, Αφρουδάκης 1, Αλεβίζος 1

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Λύκαρης 1, Ζώρζος 1, Κολύβας 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ