Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολα στραβά για τον ΠΑΟΚ, που πέταξε στα σκουπίδια το καταπληκτικό του α’ ημίχρονο

O ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια το καλό του πρώτο ημίχρονο, αφού δεν μπόρεσε να κλειδώσει τη νίκη με αποτέλεσμα ο Λαζαρίδης στο 81′, να ισοφαρίσει το γκολ του Μακ (31′) και τον Δικέφαλο να αφήσει ακόμα δύο βαθμούς στην Τούμπα κόντρα στον Ατρόμητο (1-1). Πάντως, ο Δικέφαλος στάθηκε και πάλι άτυχος στο παιχνίδι, αφού έχασε με θλάσεις (όπως αναφέρουν οι αρχικές εκτιμήσεις) τους Ζάιρο και Ροντρίγκες. 

Ο ΠΑΟΚ σε ένα από τα καλύτερά του πρώτα ημίχρονα στο φετινό πρωτάθλημα, ίσως και το καλύτερο, κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα, να κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του, με τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τον Ατρόμητο να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.

Βέβαια, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα φωνάζει δικαιολογημένα για τη φάση του 17’ όπου ο Ναπολεόνι έπεσε στο έδαφος  έπειτα από μαρκάρισμα του Κίτσιου με τον Παππά να δείχνει παίζεται.

Η επίσκεψη αυτή ήταν και η μοναδική στα καρέ του ΠΑΟΚ από την ομάδα του Περιστερίου, με τους παίκτες του Δικεφάλου, να έχουν συνολικά εννιά τελικές στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, δείγμα της ξεκάθαρης υπεροχής τους.

Σε μία από τις φάσεις αυτές, ο Μακ, με όπλο την ταχύτητά του, βρήκε τον τρόπο (σε μία φάση που από το ριπλέι φαίνεται πως ο Μακ είναι σε αντικανονική θέση) και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (31’), μετά  από υποδειγματική ασίστ του Πέλκα, με τον Σλοβάκο να αφιερώνει το τέρμα του στο νεογέννητο γιο του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Πέλκα, να μη πλασάρει όπως θα ήθελε από θέση τετ α τετ τον Μπάρκα, με τον γκολκίπερ  του Ατρομήτου, που είχε πολύ δουλειά στο πρώτο μέρος, να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην είχε τις φάσεις του πρώτου, ωστόσο και πάλι το παιχνίδι στο μεγαλύτερό του μέρος ήταν αρκετά καλό, με γρήγορο ρυθμό και αμείωτο ενδιαφέρον. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και είχε μία καλή στιγμή με τον Ναπολεόνι στο ξεκίνημα, όμως παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Δέλλα, ισορρόπησαν το παιχνίδι, δεν βρήκαν τον τρόπο να φανούν ιδιαιτέρως απειλητικοί για την εστία του Βελλίδη. 

Ο ΠΑΟΚ, είχε και πάλι τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τις τελικές φάσεις με τον Πέλκα να έχει την καλύτερη όλων στο 57′, όμως και πάλι ο Μπάρκας του είπε όχι.

Από το 77′ και μετά έγιναν πολλά και διάφορα στο παιχνίδι με τον β’ βοηθό του αγώνα Μπαλτά, να σταματάει λανθασμένα τον Μακ με οφσάιντ σε τετ α τετ και με τον Ατρόμητο, στο 81′ σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του στα καρέ του ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Λαζαρίδη, αν και για να κατοχυρωθεί πέρασαν μερικά λεπτά με τον Παππά και τον βοηθό του να κάνουν μία μίνι σύσκεψη έχοντας δίπλα και τους παίκτες των δύο ομάδων που διαμαρτύρονταν. Στην κεφαλιά του Λαζαρίδη η μπάλα είχε περάσει καθαρά την γραμμή πριν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ κόψουν και ο Ναπολεόνι την προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει άλλους δύο βαθμούς στην Τούμπα και κάτω από έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του στο τέλος.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Κόστα, Βίτορ, Κοροβέσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ζάιρο (27’ Μυστακίδης), Πέλκας, Ροντρίγκες (58′ Γκολάσα), Μακ.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Στόιτσεφ, Ουμπίδες, Κεϊτά, Μπάλλας (46’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ (63′ Παπαδόπουλος), Ναπολεόνι (86′ Κοντοές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ