Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και τώρα έχουμε… μάχη!

«Φωτιά» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έβαλε το γκραν πρι της Μόντσα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έφτασε στην νίκη, άφησε στην 2η θέση τον ομοσταυλο του στην Μερσέντες, Λούις Χάμιλτον και τον πλησίασε στους 2 πόντους, στην μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και ενώ απομένουν επτά «στροφές» για το φινάλε της σεζόν.  Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Φέτελ με Φεράρι, μέσα σε… πανζουρλισμό από τους οπαδούς των «τιφόζι».

Η εκκίνηση ήταν καταστροφική για τον Λουίς Χάμιλτον, καθώς βρέθηκε γρήγορα να κυνηγάει από την 6η θέση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν, τόσο ο Ρόσμπεργκ, όσο και το δίδυμο της «Σκουντερία».  Στην πορεία ο Βρετανός πιλότος κατάφερε να επανακτήσει το χαμένο έδαφος, εκμεταλλευόμενος την πολιτική των 2 πιτ στοπ των Φεράρι, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 2η θέση, πίσω από τον Ρόσμπεργκ, το σημαντικότερο, όμως, να παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και στο +2 από τον αντίπαλο του.

Στην 3η θέση και στο πόντιουμ ανέβηκε ο Φέτελ, ενώ πίσω του βρέθηκε η δεύτερη Φεράρι με τον Ραϊκόνεν. Την βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Μπότας, Φερστάπεν, Πέρεζ, Μάσα και Χούλκενμπεργκ.

163329

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ