Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδας: Η Ζάκυνθος πήρε την πρόκριση κόντρα στον Παναργειακό με 2-0

Η Ζάκυνθος, ομάδα Γ’ Εθνικής, επικράτησε του Παναργειακού, που αγωνίζεται στη Super League 2, με 2-0 και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναργειακός επιχείρησε να αυξήσει την πίεση του προς τα καρέ του Μπαλαούρα, ζητώντας μάλιστα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μούστα στον Ντιαλό. Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και φάσεις, το πρώτο ημίωρο κύλησε με τις δύο ομάδες να αποφεύγουν τα ρίσκα.

Από το 30΄ και έπειτα, η Ζάκυνθος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 35΄ με τον Στεργίου, έπειτα από μια καταπληκτική ενέργεια από τον Γουσέτη.

Ο Παναργειακός ανέβασε ταχύτητα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47΄, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πρίκα, ο Μπαλαούρας απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε εκτέλεση κόρνερ του Πρίκα, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι με τον Χατζηδημητρίου να αστοχεί στην επαναφορά.

Η Ζάκυνθος, αν και δέχθηκε πίεση, δεν κλείστηκε στα καρέ της και στο 66΄, έπειτα από συνδυασμό ανάμεσα σε Γουσέτη και Παπανικολόπουλο, ο τελευταίος έκανε το 2-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (81΄ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Γουσέτης (70΄ Νικολακόπουλος), Μακρής (81΄ Μεταξάς), Στεργίου (60΄ Ζελέκου), Τσιαπάρο (60΄ Τσιαπάρο), Νικολίτσας, Παπανικολόπουλος

Παναργειακός (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Αμπντέλ Σαλάμ, Τσάνι, Τσιράκης, Καρυπίδης (67΄ Καρντόσο), Πρίκας, Κωστίκα (60΄ Κονέ), Κουγιάνπαα (50΄ Μιλτιάδης), Αλιατίδης, Ντιαλό (67΄ Τσιώλης), Χατζηδημητρίου (67΄ Παναγιώτου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ