Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλό πρόκρισης της Παναχαϊκής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Παναχαϊκή, νικώντας με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Οι Αχαιοί, ήταν πιο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με τα γκολ του Ντε Τόμας (35′ με πέναλτι και 63′), ενώ οι Ηπειρώτες βρήκαν απέναντί τους τον Στογιάνοβιτς, που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21’, με το σουτ του Μάντζη που σταμάτησε ο Στογιάνοβιτς με διπλή προσπάθεια. Οι Πατρινοί άνοιξαν το σκορ στο 34’, όταν ο Σομποσίνσκι πάτησε τον Τραορέ και ο Ντε Τόμας μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ για το 0-1. Μάλιστα, όλη η ομάδα σήκωσε μια φανέλα με το όνομα του Θέμη Πατρινού, αφιερώνοντας το γκολ στον άτυχο συμπαίκτη τους, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα με την ΑΕΚ Β.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, θέλοντας να αφυπνίσει την ομάδα του, έκανε τέσσερις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ρίχνοντας στη μάχη τους Μπεγκάλα, Τζίνο, Λούπα και Αθανασίου, στις θέσεις των Μάντζη, Αζίζ, Καλέμι και Δούμα.

Οι Ηπειρώτες έγιναν αμέσως πιο απειλητικοί, με τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Χάινριχ στο 49’ και την κεφαλιά του Σέποβιτς στο 54’. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δεύτερο γκολ στο 63’, με τον Λεσάι και τον Πανάγου να συνεργάζονται άψογα και τον Ντε Τόμας να σκοράρει σε κενή εστία για το 0-2.

Ο Στογιάνοβιτς συνέχισε τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις, σταματώντας τις προσπάθειες των Αθανασίου (79’) και Λεό (81’), ενώ η Παναχαϊκή έχασε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Ντε Τόμας να φτάνει για λίγα εκατοστά κοντά στο χατ-τρικ (82’).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Δούμας (46’ Αθανασίου), Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Αζίζ (46’ Τζίνο), Ρίντερ, Χάινριχ (73’ Λέο), Καλέμι (46’ Λούπας), Μάντζης (46’ Μπεγκάλα), Σέποβιτς.

Παναχαϊκή (Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Καραγιάννης (71’ Ρόβας), Νίλι (71’ Παπατόλιος), Ζέκοφ (57’ Κοζορώνης), Τσάκνης, Ντε Τόμας (83’ Μαδριγάλ), Τραορέ (57’ Λεσάι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ