Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 και την… κούραση

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και κόντρα στην πιο έτοιμη ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 με 1-0 με σκόρερ τον Καλοσκάμη. Οι «πράσινοι» δεν έδειξαν την ίδια καλή εικόνα με τα προηγούμενα φιλικά ματς λόγω της κούρασης από τις σκληρές προπονήσεις και τα back to back παιχνίδια σε ένα 24ώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάλογη εικόνα με τα προηγούμενα ματς της προετοιμασίας. Μετά το 18’ το «τριφύλλι» αγωνίστηκε με τους Σιδερά και Φικάι στο κέντρο της άμυνας, εξαιτίας της προληπτικής αποχώρησης του Μπαρτ Σένκεφλεντ στο πρώτο τέταρτο του ματς και τον νεαρό Καλοσκάμη στο αριστερό φτερό, αλλά το θέμα δεν ήταν αυτό. 

Ήταν ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός του Πέρεθ για ένα μαρκάρισμα αντιπάλου στα πρώτα λεπτά, ο οποίος παρέσυρε και την υπόλοιπη ομάδα (Χουάνκαρ, Κλέινχεϊσλέρ κλπ), με συνέπεια να μην υπάρχει συγκέντρωση και να γίνονται αβίαστα λάθη σε απλές μεταβιβάσεις και με φυσικό επακόλουθο την έλλειψη ρυθμού και παραγωγής υποσχόμενων ευκαιριών. Γενικώς τα πρώτα 45 λεπτά ήταν κακής ποιότητας. 

Στο 23’ οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μπερνάρ να σουτάρει μέσα από την περιοχή χωρίς επιτυχία και για δεύτερη στο 29’ όταν ο Κλέινχεϊσλερ καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε, ενώ βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38’ με καρφωτή κεφαλιά από τον νεαρό Καλοσκάμη, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπερνάρ από τα δεξιά. 

Σε ατομικό επίπεδο κανείς «πράσινος» δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και το μοναδικό θετικό ήταν οι ελάχιστες απειλές προς την εστία του Λοντίγκιν παρότι η καρδιά της άμυνας εμπεριείχε δύο παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε στην ίδια ενδεκάδα τους Μπερνάρ και Τζούρισιτς για 16 λεπτά, με τον Βραζιλιάνο στο αριστερό φτερό και τον Σέρβο ως εσωτερικό μέσο («8άρι») από δεξιά. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο διάστημα άλλαξε προς το καλύτερο. 

Οι πολλές αλλαγές (μόνο ο Κλέινχεϊσλερ έμεινε μέχρι το 80’ από την αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο) επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα και στο 73’ ο Πίσεβιτς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τηΝ μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ξενόπουλου. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ (19’ λ.τρ. Σιδεράς, 80’ Μάγκνουσον), Φικάι (72’ Κάτρης), Χουάνκαρ (72’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (72’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (80’ Φρόκου), Μαντσίνι (61΄Αϊτόρ), Μπερνάρ (61’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούριτσιτς), Σπόραρ (72’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 1948 (Ατάνας Ριμπάρσκι): Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον Ντος Σάντος (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκαρέν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (70’ Ρ.Κίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ