Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασαν οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη…

Για το αδικοχαμένο παιδί τους, τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που χτυπήθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια επεισοδίων τον Δεκέμβριο του 2023 έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, μίλησαν στον ΣΚΑΪ, οι γονείς του.

Οι ίδιοι έκαναν λόγο για ένα πολύ αξιόλογο και καλλιεργημένο παιδί, ο οποίος σπούδασε μουσική και όνειρό του ήταν να γίνει αστυνομικός το οποίο και έκανε πραγματικότητα. Η μητέρα του υπογράμμισε ότι μπήκε με πολύ υψηλή βαθμολογία στην αστυνομία και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ήρθε στην Αθήνα «για να υπηρετήσει όπως αυτός ορκίστηκε την Πολιτεία, το Σύνταγμα και τους Νόμους».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Γιώργου, αναφέρθηκε στις αναρτήσεις που γράφουν πως αστυνομικοί πετούσαν φωτοβολίδες, πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς. «Δηλαδή με το σκεπτικό τους τον γιο μου δεν τον σκότωσαν Χούλιγκανς, τον σκότωσαν συνάδελφοί του. Αυτό μας λένε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσαν πως κανένας δεν έχει κατέβει στους δρόμους για το θάνατο του παιδιού τους υπογραμμίζοντας πως αυτό συνέβη διότι ο γιος τους ήταν αστυνομικός. «Όταν ξεκίνησε η δίκη, κάναμε κάλεσμα. Πού ήταν ο κόσμος; Πουθενά. Γιατί; Ξεκάθαρα γιατί ήταν αστυνομικός. Ξεκάθαρα» ανέφερε ο πατέρας του Γιώργου ενδεικτικά και πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί «είναι άνθρωποι με οικογένειες, με αξίες, με ηθικές, μορφωμένοι. Έχουν οικογένειες και αυτοί, έχουν παιδιά και δεν έχουν καμία διάθεση κάθε φορά που πάνε στη δουλειά τους να τους βρίζουν, να τους φτύνουν, να τους πετροβολούν».
Οι γονείς του Γιώργου μίλησαν μεταξύ άλλων για το πως ενημερώθηκαν για το χτύπημα που δέχτηκε ο γιος τους και τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ