Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας του ΟΦΗ για το Παγκρήτιο

Ο ΟΦΗ αφήνει το “Γεντί Κουλεέ” μετά από 16 χρόνια κι από τη νέα σεζόν και για τα επόμενα 10 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2035, θα αγωνίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου υπάρχουν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας, ενώ δίνεται λύση και στο θέμα που είχε προκύψει με τον ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Τα βασικά σημεία της μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 10 έτη. Ο ΟΦΗ αναλαμβάνει κατ’ ελάχιστον την υποχρέωση των έργων:

Αποξήλωσης χλοοτάπητα κεντρικού γηπέδου.
Κατασκευής νέου στραγγιστικού και αρδευτικού συστήματος και συστήματος ελέγχου, με παράδοση των παλαιών στην ΑΑΗ.
Τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα υψηλών προδιαγραφών elite στο κεντρικό γήπεδο.
Εγκατάστασης ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης χώρου.
Συντήρησης και διασύνδεσης τουρνικέ με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.
Επισκευών χώρων κοινού.
Επισκευών ή αντικατάστασης ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Βελτίωσης φωτισμού.
Ευπρεπισμού Σταδίου.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, ο ΟΦΗ αναλαμβάνει τις δαπάνες καθαριότητας και συντήρησης των κερκίδων, των αποδυτηρίων, των γραφείων και των λοιπών εσωτερικών χώρων, τη συντήρηση του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου και την φύλαξη του αγωνιστικού χώρου. Για κάθε παρέμβαση που επηρεάζει τη δομή, τη στατικότητα, την αισθητική, τη λειτουργία και την ασφάλεια της εγκατάστασης, απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με την ΑΑΗ. Τονίζεται ότι όλες οι βελτιώσεις που θα γίνουν στο στάδιο από τον ΟΦΗ, παραμένουν προς όφελος του Σταδίου και των χρηστών του. Ο ΟΦΗ διατηρεί το δικαίωμα κατασκευής με δαπάνες του, των χώρων φιλοξενίας (suites), έπειτα από συνεννόηση με την ΑΑΗ.
Ο ΟΦΗ μισθώνει χώρο για γραφείο διοίκησης – διεξαγωγής αθλητικών αναμετρήσεων, αποδυτήρια γηπεδούχου, αποθήκευσης υλικού αγώνων, γραφείο λειτουργιών VAR/GLT/τηλεοπτικού παρόχου, ιατρείο ομάδας και ιατρείο φιλάθλων. Οι λοιποί χώροι θα παραδίδονται στον ΟΦΗ 24 ώρες πριν από κάθε αγώνα και θα επιστρέφονται στην ΑΑΗ στις 14:00 της επόμενης ημέρας, ή αν μεσολαβούν αργίες, εντός 48 ωρών.

Οικονομικά στοιχεία

Για τα 4 πρώτα χρόνια, ο ΟΦΗ θα καταβάλλει όλα τα έξοδα των έργων βελτίωσης αντί μισθώματος.
Για τον 5ο και 6ο χρόνο, θα καταβάλλει ως μίσθωμα 2.000 ευρώ ανά αγώνα πρωταθλήματος.
Για τον 7ο, τον 8ο και τον 9ο χρόνο, θα καταβάλλει ως μίσθωμα 2.500 ευρώ ανά αγώνα.
Για τον 10ο χρόνο, θα καταβάλλει ως μίσθωμα 3.000 ευρώ ανά αγώνα.
Για τους αγώνες κυπέλου, τα παραπάνω ποσά καταβάλλονται στο 50%, εκτός την περίπτωση ημιτελικού κυπέλλου, όπου παραμένει στο 100%.
Επίσης, ο ΟΦΗ μισθώνει 19 κυλικεία στο Β’ επίπεδο και 1 κυλικείο στο Α’ επίπεδο, για αποκλειστική χρήση μόνο για τις ημέρες των αγώνων της ομάδας. Ρητά εξαιρούνται τα δυο κυλικεία εξωτερικά του Σταδίου, τα οποία παραμένουν στην αποκλειστική χρήση της ΑΑΗ. Για κάθε κυλικείο, ο ΟΦΗ θα καταβάλλει μίσθωμα 200 ευρώ / αγώνα / θύρα, με επιβάρυνση τιμαριθμικής αναπροσαρμογής από το 5ο έτος.

Ο ΟΦΗ θα καταβάλλει 12.0000 ευρώ ανά έτος για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροφωτισμού των αγώνων και των αμοιβών των εργαζομένων υποστήριξης της λειτουργίας της εγκατάστασης, προ και κατά τη διάρκεια των αγώνων (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, συντηρητής, IT, κ.α.).

Τέλος, όπως ρητά συμφωνήθηκε, ο ΟΦΗ αναλαμβάνει την ευθύνη για κάθε πιθανή ζημιά που μπορεί να προκύψει από τους θεατές εντός του Σταδίου ή/και στον περιβάλλοντα χώρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ