Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα νέα πρόσωπα στην άμυνα της ΑΕΚ: Ρέλβας και Γιούρασεκ στο μικροσκόπιο

Η ΑΕΚ προχωρά αποφασιστικά στη μεταγραφική της ενίσχυση, ολοκληρώνοντας τις συμφωνίες για δύο νεαρούς και πολλά υποσχόμενους παίκτες στο αμυντικό της κορμό, τον Πορτογάλο στόπερ Φιλίπε Ρέλβας και τον Τσέχο αριστερό μπακ Νταβίντ Γιούρασεκ.

Ο 25χρονος Ρέλβας έρχεται από τη Γκιμαράες για να καλύψει θέση στην κεντρική άμυνα. Με ύψος 1,92 μέτρα και αριστερό πόδι, προσφέρει τεχνική άνεση και ισορροπία στο χτίσιμο του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες των Σπόρτινγκ Εσπίνιο και Φεϊρένσε και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα σε μικρές κατηγορίες, προτού αναδειχθεί στην Πορτιμονένσε και στη συνέχεια στη Γκιμαράες, όπου αγωνίστηκε φέτος με 12 συμμετοχές στην Primeira Liga, πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ το 2023. Η ΑΕΚ τον επέλεξε λόγω των σωματικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του, αλλά και των προοπτικών εξέλιξης που παρουσιάζει.

Παράλληλα, η Ένωση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 25χρονου Νταβίντ Γιούρασεκ, διεθνούς Τσέχου αριστερού μπακ, ο οποίος ανήκει στην Μπενφίκα και πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χόφενχαϊμ, όπου μέτρησε 22 συμμετοχές στη Bundesliga.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ντόλνι Νέμτσι, πέρασε από Σλοβάτσκο, Ζμπρόιοβκα Μπρνο και Μλάντα Μπόλεσλαβ, ενώ το 2022 μεταγράφηκε στη Σλάβια Πράγας, από όπου το καλοκαίρι του 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην Μπενφίκα με μεταγραφή ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, αγωνίστηκε με τη Μπενφίκα στο Champions League και στη συνέχεια συνέχισε ως δανεικός στη Χόφενχαϊμ.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Γιούρασεκ έχει ήδη 12 συμμετοχές με την εθνική Τσεχίας, με την οποία έκανε ντεμπούτο το 2023 και ήταν στην τελική 26άδα για το Euro 2024, σημειώνοντας και το πρώτο του γκολ σε φιλικό τον Ιούνιο του 2024.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει έτσι δύο σημαντικές προσθήκες για την αμυντική της γραμμή, θέλοντας να στηρίξει την επόμενη σεζόν με παίκτες που συνδυάζουν εμπειρία και προοπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ