Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε προχωρημένες συζητήσεις με Μπάνκι η Αναντολού Εφές

Νέο προπονητή στον πάγκο της φαίνεται πως θα έχει άμεσα η Αναντολού Εφές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «BasketNews», η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Λούκα Μπάνκι, ώστε να αναλάβει αυτός την τεχνική της ηγεσία.

Μάλιστα, όπως προσθέτει το εν λόγω ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου, Ντονάτας Ούρμπονας, ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, που είναι αυτή την στιγμή ο head coach της Εφές, αναμένεται να υποβιβαστεί σε βοηθό, παραμένοντας στην ομάδα, αλλά με το παλιό του πόστο.

Ο Μπάνκι παραιτήθηκε πρόσφατα από τον ρόλο του στην Βίρτους Μπολόνια μετά το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας στην σεζόν της Euroleague.

Φυσικά, σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του 59χρονου είναι το τρομερό επίτευγμά του με την Εθνική Λετονίας, την οποία οδήγησε στην πέμπτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, ενώ έχει περάσει και από την Ελλάδα για την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάνκι θα αναλάβει την Αναντολού Εφές, ενώ αυτή βρίσκεται στην δέκατη θέση της Euroleague με ρεκόρ 10-9 και μετρά δύο σερί ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ