Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπακογιάννης

Αυτή είναι η ολοκληρωμένη άποψη του Κώστα Μπακογιάννη για τον Βοτανικό

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων  ήταν οι εξελίξεις στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού. Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι και ζήτησε υπομονή απ' όλους.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: "Ο Βοτανικός ή η Διπλή Ανάπλαση όπως λέγεται ξεκίνησε να λέγεται το 2003, δηλαδή πριν από 17 χρόνια. Από τότε, πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες όχι μόνο στους φίλους του συλλόγου που την περιμένουν, αλλά και σε όλους του Αθηναίους, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς επιλέγουμε συνειδητά να μιλήσουμε και να τοποθετηθούμε όταν θα έχουμε το σχέδιο μας ολοκληρωμένο.

Τι σημαίνει αυτό; Έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη με αναλυτικά τις επεμβάσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν, κοστολόγηση, δέσμευση πηγών χρηματοδότησης και ένα χρονοδιάγραμμα. Καταλαβαίνετε όλοι ότι αυτό είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Δεν φτιάχνουμε μία παιδική χαρά. Πάμε να υλοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες. Για αυτό και αυτή η συζήτηση απαιτεί σοβαρότητα.

Επειδή άκουσα στο δημόσιο διάλογο πριν μερικές μέρες κάτι που βρήκα εξαιρετικά διασκεδαστικό, πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι εμείς λέμε μπούρδες για τη διπλή ανάπλαση επειδή δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων. Μα πώς θα μπορούσε ο Βοτανικός να χωρέσει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων;

Πώς θα μπορούσε ο Δήμος Αθηναίων μόνος του να χρηματοδοτήσει τον Βοτανικό; Θερμή παράκληση. Καταλαβαίνω ότι το ζήτημα προσφέρεται, είναι μεγάλη η πίεση που όλοι υφιστάμεθα, αλλά λίγη υπομονή. Εδώ είμαστε να φέρουμε όλο μας τον σχεδιασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και πραγματικά πιστεύω ότι τον σχεδιασμό αυτόν θα τον αγκαλιάσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρα και από παρατάξεις".

Σε ερώτηση του κ. Σοφιανού για το εάν θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στον Ιούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: "Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ανακοινώσεις. Εγώ δεν είπα μέσα στον Ιούλιο, στη δημόσια δήλωσή μου είπα μέσα στο καλοκαίρι".

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης είπε: "Σε ό,τι αφορά τη Διπλή Ανάπλαση ο Δήμαρχος έχει δώσει το στίγμα του. Ωριμάζουμε το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Δεν το ωριμάζουμε σε ό,τι αφορά το γήπεδο. Για εμάς η περιοχή της ανάπλασης έχει μεγάλη σημασία. 

Μιλάμε για πράσινο και για υποδομές για μία περιοχή η οποία είναι η πίσω πόρτα της πόλης. Το σχέδιο μας είναι έτοιμο, κοστολογημένο και θα το παρουσιάσουμε σύντομα και περιλαμβάνει τόσο τις δημόσιες υποδομές όσο και τους αθλητικούς χώρους. 

Είναι μία δημοτική υπόθεση. Είναι μία υπόθεση η οποία σε παγκόσμια κλίμακα απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μία υπόθεση που αφορά τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Είναι σύνθετο και είμαστε έτοιμη να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα".