Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ - Γιαννίκης: «Τίτλους για την ΑΕΚ με ελκυστικό ποδόσφαιρο - Να περιμένετε από την Κυριακή νέα πράγματα»

ΒΙΝΤΕΟ - Γιαννίκης: «Τίτλους για την ΑΕΚ με ελκυστικό ποδόσφαιρο - Να περιμένετε από την Κυριακή νέα πράγματα»

Με πλήρη επίγνωση του τι ζητά και πώς θα το πετύχει εμφανίστηκε ο Αργύρης Γιαννίκης κατά την παρουσίασή του από την ΑΕΚ.

Ο 41χρονος προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει τι έχει προηγηθεί και πως θέλει να βάλει από την Κυριακή κιόλας τα πρώτα στοιχεία στην ομάδα, με στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διεκδικήσει τίτλους, παίζοντας όμορφο, αλλά και ισορροπημένο ποδόσφαιρο.

Εξέφρασε επίσης την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο δυναμικό της ομάδας και είπε πως οι παίκτες του είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε τακτική προσέγγιση. Ξεκαθάρισε, όμως, πως η εξέλιξη βάσει του πλάνου του θα έρθει σταδιακά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη φιλοσοφία του: "Η φιλοσοφία μου είναι ταχεία ανάπτυξη, αξιοποίηση χώρου, ένταση στο πρέσινγκ, τακτική ευελιξία. Τα έχουμε δει και στον ΠΑΣ".

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις στην ΑΕΚ: "Δεν σκέφτομαι σε προβλήματα, αλλά σε λύσεις. Κοιτάζω να αξιοποιήσω παίκτες ανάλογα. Γεμίσαμε με την επιστροφή του Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά. Δεν μιλάμε για προβλήματα, αλλά για πλάνο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να το δεχθεί και να το δουλέψει η ομάδα".

Για το πλάνο του: "Το πλάνο που σκέφτομαι οι παίκτες έχουν την ποιότητα να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες".

Για τους στόχους του: "Ξέρω πού ήρθα. Κοιτάμε τους γρήγορους στόχους που ίσως να σας είναι βαρετοί, να γνωρίσω παίκτες και συνεργάτες, ώστε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Έχω πει μερικά πράγματα την Κυριακή, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Είμαι φιλόδοξος, τα έχουμε πει.

Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ και η ομάδα να πηγαίνει στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσει κάθε αντίπαλο. Δεν πας στην Γερμανία να κάνεις τη σχολή και σου λένε 'έτσι θα παίξεις'. Παίρνεις τα στοιχεία που εσύ πιστεύεις. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να το παίξουν αυτό.

Το παρελθόν δεν με νοιάζει δεν μπορώ να το αλλάξω. Με νοιάζει από την Κυριακή το βράδυ και μετά. Η ΑΕΚ έχει μία εικόνα με ένα συνάδελφο και δεν κρίνω. Με νοιάζει τι βλέπω από τη Δευτέρα και να εξελίσσω συνεχώς την ομάδα πάνω σε αυτό.

Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους, αλλά να δούμε πρώτα τι χρειάζεται, ώστε η ομάδα να εμπεδώσει έναν τρόπο παιχνιδιού και δουλεύουμε καθημερινά".

Για το τι πρέπει να αλλάξει: "Οι ερωτήσεις είναι πάντα με το παρελθόν. Όταν ξεκινάς κάτι νέο, είσαι συνειδητοποιημένος. Να χτίσουμε τρόπο παιχνιδιού που να είναι ελκυστικός και ισορροπημένος. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν, το έχω αναλύσει. Δουλεύεις πάνω στα πράγματα που έχεις".

Για το συμβόλαιό του: "Δεν θα πω για το περιεχόμενο του συμβολαίου. Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο, με ενδιαφέρει η εξέλιξη της ομάδας, δεν σκέφτομαι συμβόλαια".

Για το πρέσινγκ: "Το πρέσιγνκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Η ποιότητα θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα πάνω στο πλάνο, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε παιχνίδια".

Για το σύστημα με τον Ατρόμητο (17/10, 20:30): "Σίγουρα θα ξεκινήσουμε ένα σύστημα την Κυριακή, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα ακολουθήσουμε όλη τη σεζόν. Οι ανταγωνιστές μας είναι γνωστοί".

Για τις συζητήσεις με την ΑΕΚ: "Είχαμε φανταστικές συζητήσεις δεν χρειάστηκα δεύτερη σκέψη. Πιστεύω ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, με έμπειρο προπονητή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουμε με νίκη".

Για το παιχνίδι της Κυριακής: "Στόχος είναι να κερδίσουμε πάνω σε αυτό που κάνουμε. Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει αυτό το ποδόσφαιρο μέσα σε 2-3 ματς. Θα γίνει σταδιακά η εξέλιξη πάνω στο παιχνίδι".

Για το αν θα δούμε νέα πράγματα κόντρα στον Ατρόμητο: "Θα υπάρχουν στοιχεία της δουλειάς που κάνουμε εδώ και πέρα και θα δούμε την Κυριακή στο παιχνίδι".

Για το αν ανυπομονεί να μπει στην "Opap Arena": "Περιμένω πώς και πώς το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τις επόμενες προπονήσεις. Το γήπεδο είναι πανέμορφο για την ΑΕΚ, τον κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ατρόμητο".