Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Πρόκριση για τη Ρεάλ σε ματς-θρίλερ κόντρα στη Ντόρτμουντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, επικρατώντας με 3-2 της Ντόρτμουντ σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ στο φινάλε.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά, με τον Φραν Γκαρθία να «σερβίρει» στο 10′ το 1-0 στον νεαρό Γκονζάλο Γκαρθία, ενώ στο 20′ ο ίδιος ο Φραν Γκαρθία πέτυχε το 2-0.

Στην επανάληψη οι «Μερένχες» κατέβασαν ταχύτητα, με τη Ντόρτμουντ να χάνει ευκαιρίες και να μειώνει σε 2-1 στο 90+3′ με τον Μπάιερ.

Ο Εμπαπέ απάντησε άμεσα με εντυπωσιακό γκολ στο 90+4′ για το 3-1, όμως τα λιγοστά λεπτά που απέμεναν ήταν δραματικά.

Στο 90+5′ ο Χούισεν ανέτρεψε τον Γκιρασί, αποβλήθηκε και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Μάλιστα, στην τελευταία φάση του ματς στο 90+8′ ο Σάμπιτσερ έπιασε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κουρτουά να σώζει τη «βασίλισσα» από το θρίλερ της παράτασης.

Έτσι, η Ρεάλ πέρασε στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα πρόωρο τελικό.

Συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσάμπι Αλόνσο): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί (85′ Ασένσιο), Χούισεν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (67′ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (67′ Εμπαπέ), Φραν Γκαρθία, Γκιουλέρ, Γκονζάλο Γκαρθία (86′ Ροντρίγκο), Βινίσιους (67′ Μόντριτς)

Ντόρτμουντ (Νίκο Κόβατς): Κόμπελ, Σούλε (46′ Γιάν Κούτο), Άντον, Μπενσεμπαϊνί, Ριέρσον, Σάμπιτσερ, Γκρος (46′ Ενμετσά), Σβένσον, Μπραντ (63′ Ντουράνβιλ) (82′ Τσουκουεμέκα), Αντεγέμι (46′ Μπάιερ), Γκιρασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ