Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακός Β’: Οι παίκτες που ξεχώρισαν μέσα από τους αριθμούς

Ο Ολυμπιακός Β’ επέστρεψε τη φετινή σεζόν στη Super League 2, κατάφερε να πετύχει τον βασικό του στόχο με την παραμονή στην κατηγορία και πλέον στρέφει το βλέμμα στην επόμενη μέρα και στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Το πρότζεκτ της δεύτερης ομάδας έχει ως βασικό σκοπό να δίνει χρόνο, εμπειρίες και παραστάσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, μέσα από ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, μέσα από αυτή τη διαδικασία ξεχώρισαν παίκτες όπως ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης και ο Τζολάκης, οι οποίοι στη συνέχεια βρήκαν θέση στην πρώτη ομάδα.

Στη φετινή διαδρομή υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έκαναν βήματα προόδου και κέρδισαν ρόλο μέσα στη σεζόν. Αυτό αποτυπώνεται και σε τέσσερις βασικές στατιστικές κατηγορίες, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως δεν υπήρξαν και άλλοι παίκτες που έδειξαν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι Φίλης, Ρολάκης και Μαρτίνης.

Περισσότερα αγωνιστικά λεπτά: Θανάσης Κουτσογούλας 1.644’, Νίκος Γκοτζαμανίδης 1.614’, Μπιλάλ Μαζχάρ 1.594’, Κώστας Τανούλης 1.571’, Αργύρης Λιατσικούρας 1.561’.

Οι πέντε παραπάνω ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν έναν βασικό κορμό για τον Ολυμπιακό Β’. Ο Κουτσογούλας στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Γκοτζαμανίδης και Τανούλης στα στόπερ, ο Λιατσικούρας στη μεσαία γραμμή και ο Μπιλάλ στην επίθεση πήραν μεγάλο βάρος στη διάρκεια της σεζόν.

Περισσότερα γκολ: Ματιέ Βαλμπουενά 3, Σταύρος Πνευμονίδης 3, Νίκος Ζουγλής 3, Μπιλάλ Μαζχάρ 3.

Στο σκοράρισμα υπήρξε ισορροπία, χωρίς να υπάρχει ένας παίκτης που να ξεφύγει πολύ από τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός Β’ δεν είχε κάποιον ποδοσφαιριστή με διψήφιο αριθμό τερμάτων, αλλά είχε τέσσερις που πέτυχαν από τρία γκολ. Ο Βαλμπουενά έδωσε λύσεις με την εμπειρία και την ποιότητά του, ο Μπιλάλ βοήθησε στην επίθεση, ο Πνευμονίδης έδειξε το ταλέντο του πριν φύγει δανεικός για τον Ατρόμητο, ενώ ο Ζουγλής παρουσίασε βελτίωση στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Περισσότερες ασίστ: Άγγελος Αργυρίου 5, Ματιέ Βαλμπουενά 4, Αντόνιο Θαρθάνα 3.

Στο δημιουργικό κομμάτι, τρεις παίκτες ξεχώρισαν περισσότερο. Ο Αργυρίου μπορεί να μην βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, όμως είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή είχε ουσιαστική προσφορά. Ο Βαλμπουενά έκανε τη διαφορά με την κλάση και την εμπειρία του, ενώ ο Θαρθάνα, που ήρθε τον Ιανουάριο, βοήθησε σημαντικά στη δημιουργία και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ακρίβεια πάσας: Νίκος Γκοτζαμανίδης 89,2%, Ισίδωρος Κουτσίδης 86,5%, Κώστας Τανούλης 84,4%.

Στην κατηγορία με τα μεγαλύτερα ποσοστά εύστοχων πασών ξεχωρίζουν τρεις κεντρικοί αμυντικοί, κάτι που έχει τη λογική του, αφού οι στόπερ συνήθως έχουν περισσότερες επιλογές για ασφαλείς μεταβιβάσεις και δέχονται μικρότερη πίεση στην πρώτη πάσα. Παρ’ όλα αυτά, το 89,2% του Γκοτζαμανίδη είναι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό για την κατηγορία και δείχνει την άνεσή του με την μπάλα στα πόδια. Ακολουθούν ο Κουτσίδης και ο Τανούλης, δύο ακόμη στόπερ που είχαν καλά ποσοστά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ