Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το πρώτο Nations League της Concacaf

Το πρώτο Nations League της Concacaf το κατέκτησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά το 3-2 επί του Μεξικού στην παράταση.

Οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ με το «καλησπέρα», στο 2ο λεπτό, με τον Κορόνα, αλλά οι Αμερικανοί ισοφάρισαν με τον Ρέινα στο 27’. Στο 79’ ο Λάινες έδωσε ξανά προβάδισμα στην «Tri», αλλά οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο ΜακΚένι ισοφάρισε για τους «οικοδεσπότες» του τουρνουά και έστειλε το ματς στην παράταση.

Το τρόπαιο κρίθηκε στη φάση του 114ου λεπτού με το πέναλτι -που αμφισβητήθηκε έντονα από τον προπονητή των Μεξικανών, Χεράρδο Μαρτίνο- του άσου της Τσέλσι και μετέτρεψε σε γκολ ο Πούλισικ.

Να τονιστεί πως ο τελικός διεκόπη για λίγο, λόγω ομοφοβικών συνθημάτων που ακούστηκαν από τις εξέδρες, ενώ στη φάση που καταλογίστηκε το πέναλτι, οπαδοί του Μεξικό πέταξαν αρκετά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ