Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του ήττα στα φιλικά κόντρα στη Νάπολι

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια σε μεγάλα διαστήματα του ματς την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, όμως κάποια λάθη και η ποιότητα των παικτών των “παρτενοπέι” διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 σε μία αναμέτρηση με άρωμα… Champions League.

Ο Πολιτάνο με πανέμορφη εκτέλεση στο 15′ και ο Λούκα με κοντινή προβολή στο 54′ σημείωσαν τα τέρματα των τυπικά γηπεδούχων, με τον Τσικίνιο να μειώνει στο 90′ με ωραία λόμπα εκτός περιοχής.

Το επόμενο και τελευταίο φιλικό των νταμπλούχων Ελλάδας είναι απέναντι στη φιναλίστ του Champions League, Ίντερ, το βράδυ του Σαββάτου (16/08, 21:30).

Η πρώτη τελική του ματς καταγράφηκε στο 8′ και ήταν για τη Νάπολι. Οι παίκτες της ιταλικής ομάδας έκρυψαν την μπάλα, ο Λουκάκου πάτησε υπέροχα για τον Πολιτάνο, ο δεξιός εξτρέμ των “παρτενοπέι” μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που δοκίμασε από πολύ πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπότη.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε με το αγαπημένο του high press να δημιουργήσει τις συνθήκες να απειλήσει, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα γκολ υψηλής τεχνικής.

Ο Πολιτάνο πήρε στο 15′ την μπάλα στο δεξί φτερό της επίθεσης, συνέκλινε και στις παρυφές της μεγάλης περιοχής σούταρε με το αριστερό για να την στείλει στο πλαϊνό εσωτερικό δίχτυ της εστίας του Μπότη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδα έδειξαν την επιθετική τους απειλή στο 18′ για πρώτη φορά. Ο Ροντινέι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά, όμως δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Νάπολι που είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από το 20′ και μετά τα “αίματα άναψαν” με διαδοχικά σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες σε Έσε, Ντε Μπρόινε και Σιπιόνι.

Μάλιστα, το φάουλ του Βέλγου μαέστρου ήταν “δολοφονικό”, βρίσκοντας τον Πνευμονίδη με τις τάπες στο γόνατο στο 28′.

Δύο λεπτά μετά η Νάπολι έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Λουκάκου, ο οποίος πίεσε τον Ρέτσο, του έκλεψε την μπάλα, σούταρε εκτός περιοχής, με το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Μπότη.

Σε αυτή την φάση ο διεθνής Βέλγος φορ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και έπιασε το αριστερό του πόδι, μία φάση που του επέφερε τραυματισμό. Αμέσως ο Λορέντσο Λούκα σηκώθηκε και πήρε την θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 40′ τα πράγματα ξέφυγαν τελείως από τον φιλικό χαρακτήρα του ματς. Σε ένα από τα πολλά μαρκαρίσματα, του Ελ Κααμπί πάνω στον Ραχμάνι, ο Κόντε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να ζητήσει τον λόγο από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η πιο αξιοσημείωτη και μεγάλη στιγμή των Πειραιωτών σημειώθηκε στο 41′, με τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς να διατηρεί το 1-0 με τεράστια επέμβαση.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ξανά τη Νάπολι στην ανάπτυξή της, ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ελ Κααμπί, που είχε πλάτη στο τέρμα της ιταλικής ομάδας, γύρισε, την έφερε στο αριστερό και εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε ο Σέρβος τερματοφύλακας.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τις δύο ομάδες, που πήγαν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσει και λίγο η κατάσταση και τα νεύρα που είχαν περάσει από το χορτάρι στους πάγκους και ιδίως στους “παρτενοπέι”.

Και στο 54′ η Νάπολι έβαλε τις βάσεις για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στα φετινά καλοκαιρινά φιλικά, τιμωρώντας την ανισορροπία της ερυθρόλευκης άμυνας.

Ο Ντε Μπρόινε πάσαρε δεξιά στον ΜακΤόμινεϊ, αυτός έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και σε κενό τέρμα ο Λούκα με προβολή βρήκε δίχτυα για το 2-0. Θυμίζουμε ότι ο σκόρερ πέρασε αλλαγή στην θέση του Λουκάκου.

Στο 60′ η Νάπολι επιχείρησε να “χτυπήσει” τους Πειραιώτες στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του Ντε Μπρόινε πέρασε πολύ πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Οι πολλές αλλαγές και η κούραση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει πολύ ο ρυθμός του αγώνα μαζί με το θέαμα.

Έτσι, η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στην εστία στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 85′. Ο Ροντινέι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Έσε πήρε την κεφαλιά, με τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90′ μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Νάπολι. Ο Ραχμάνι έδιωξε λανθασμένα ενώ έβγαινε ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς για να μαζέψει την μπάλα, αυτή έφτασε στον Τσικίνιο, που με λόμπα με το αριστερό έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 για τον Ολυμπιακό.

ΝΑΠΟΛΙ: Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Χουάν Ζεσούς, Ολιβέρα, Ντε Μπρόινε, Ανγκισά, Λομπότκα (77′ Γκίλμουρ), ΜακΤόμινεϊ, Πολιτάνο (81′ Σπινατσόλα), Λουκάκου (33′ Λούκα, 77′ Νέρες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπότης (46′ Πασχαλάκης), Κοστίνια (46′ Στρεφέτσα), Ρέτσος, Πιρόλα, Ορτέγκα, Σιπιόνι (66′ Λιατσικούρας), Έσε, Τσικίνιο, Πνευμονίδης, Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ