Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχυρός σεισμός 5 ρίχτερ στην Σαντορίνη

Ένας από τους πιο ισχυρούς σεισμούς,  στις 15:04  έγινε πριν από λίγο στο ίδιο επίκεντρο ανάμεσα στην Σαντορίνη και την Αμοργό.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,2 χιλιόμετρα και το επίκεντρο είναι στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί τουλάχιστον άλλοι πέντε σεισμοί που ξεπερνούσαν τα 4 Ρίχτερ από τις 10:15 το πρωί της Τρίτης (4.2.2025) μέχρι τις 11:09 με το μεγαλύτερο να αγγίζει τα 4,6 Ρίχτερ. Στις 12:35 σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός 4,1 Ρίχτερ και ακολούθησαν σεισμοί 4,2, 4,7 και 4,3 βαθμών. Εν τω μεταξύ, με κάθε τρόπο οι κάτοικοι προσπαθούν να φύγουν από το νησί της Σαντορίνης.

Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει στη Σαντορίνη, ενώ οι σεισμοί που πλησιάζουν τα 5 Ρίχτερ πυκνώνουν, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους, τους επιστήμονες και τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ