Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

«Γκάφα του Αυγενάκη επιτρέπει στον Βασιλακόπουλο να παραμείνει στην προεδρία της ΕΟΚ ως τον Νοέμβριο»!

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε πως η ΕΟΚ δεν θα αλλάξει ξανά διοίκηση και πως η προσωρινή ηγεσία θα μείνει στη θέση της μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές.

Δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας υποστηρίζει, μάλιστα, πως μία γκάφα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δίνει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο τη δυνατότητα να μείνει στη θέση του προέδρου μέχρι τον Νοέμβριο, αν φυσικά επιθυμεί κάτι τέτοιο!

Ας δούμε, όμως, την υπόθεση από την αρχή.

Το βασικό επιχείρημα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, που εκπροσώπησε ο Τάκης Μπαλτάκος χθες στο Πρωτοδικείο, αφορούσε την τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τόνιζε ότι οι ομοσπονδίες πρέπει να προχωρήσουν σε εκλογές μέχρι τις 30 Μαΐου.

Στο συγκεκριμένο κείμενο υπήρξε ένα σημαντικό λάθος της νομικής υπηρεσίας του υφυπουργού Αθλητισμού, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αφού δεν συμπλήρωσε στη διάταξη ποια θα ήταν η κύρωση σε περίπτωση μη τέλεσης αρχαιρεσιών μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν υπήρχε για παράδειγμα η στοιχειώδης πρόβλεψη ότι η διοίκηση εκπίπτει ή αλλάζει αν οι εκλογές δεν διεξαχθούν ποτέ.

Με λίγα λόγια, υπήρξε ένας νόμος ατελής που στην ουσία του δεν είχε προβλέψει για κύρωση ή για κάποια τιμωρία στη διοίκηση.

Τώρα η γκάφα αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με τη θητεία της προσωρινής διοίκησης. Με βάση τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διεξαγωγή των εκλογών σε συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς οι αιτήσεις Λιόλιου και Φασούλα ζητούσαν εκλογές έως τις 25 Ιουλίου, αλλά απορρίφθηκαν. Δεν υπάρχει δηλαδή deadline και η τωρινή ηγεσία της ΕΟΚ μπορεί να τραβήξει μέχρι και τον Νοέμβριο, αν το θελήσει φυσικά ή αν δεν υπάρξει κάποια νέα νομοθετική παρέμβαση που επί της ουσίας θα διορθώνει τη γκέλα που προηγήθηκε.

Τότε, τον Νοέμβριο, θα γίνει το κύριο δικαστήριο (όπως αποφασίστηκε στις 24 Μαΐου) για όλες τις υποθέσεις που αφορούν τις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ, αφού μέχρι τώρα (και ό,τι γίνει μέχρι τότε) βλέπουμε μονάχα προσωρινές αποφάσεις από τις δικαστικές αρχές.

Από τη στιγμή που το Πρωτοδικείο απορρίπτει τα αιτήματα «κατ’ ουσίαν» και δέχεται το σκεπτικό που ήδη αναλύσαμε, δεν γίνεται να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση που με τη σειρά της, αν το επιθυμεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μπορεί να κηρύξει εκλογές τον Νοέμβριο.