Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Άλμπα λύγισε στην παράταση την Βίρτους στο ντέρμπι των ουραγών

Ένα παραπάνω πεντάλεπτο χρειάστηκε η Άλμπα για να επικρατήσει της Βίρτους, παίρνοντας το ντέρμπι ουραγών με το τελικό 88-90, σε ένα παιχνίδι-θρίλερ μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Άλμπα να παίρνει ένα καλό κεφάλι των έξι πόντων (6-12) όντας πιο εύστοχη και συγκεντρωμένη. Η Βίρτους από την άλλη, δεν κατάφερε να βρει πολλές λύσεις από τις εντός πεδιάς προσπάθειές της, βρίσκοντας τους τελευταίους 5 πόντους της από βολές για να διαμορφώσουν το 18-26 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο στο ματς, με μια γενικότερη στιχομυθία να επικρατεί στα πρώτα λεπτά. Με το που μπήκαν όμως τα τελευταία πέντε, η Άλμπα έχτισε ένα 0-11 σερί για να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με διψήφια διαφορά (29-46). Το καλύτερο που κατάφερε η Βίρτους ήταν να κλείσει το δεκάλεπτο με το εις βάρος της 38-48, αφού σκόραρε επτά αναπάντητους πόντους.

Γκαμπριέλε Προσίντα και Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ είχαν ξεχωρίσει ήδη από το πρώτο εικοσάλεπτο, με τον πρώτο να έχει σκοράρει ήδη 14 πόντους και τον δεύτερο να απέχει ένα ριμπάουντ από το double-double, έχοντας 10 πόντους και εννέα «σκουπίδια». Από την πλευρά των γηπεδούχων Ιταλών, κορυφαίος ήταν ο Ουίλ Κλάιμπερν των 11 πόντων.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με την Άλμπα να προσπαθεί να κρατήσει το προβάδισμα σε διψήφιες διαφορές. Ο νεοφερμένος ΜακΚόρμακ έδωσε πολλές λύσεις στην Άλμπα, με το σκορ να γράφει 47-57 στα μισά της περιόδου. Η Βίρτους έκανε ένα μικρό σερί στο τέλος και έριξε τη διαφορά στους 6 (59-65), προτού έρθει ένα τρίποντο του Τόμας να ανεβάσει ξανά τη διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων. Η 3η περίοδος έληξε με 2 εύστοχες βολές του Ματ Μόργκαν και το σκορ στο 61-68.

Τα τελευταία δέκα λεπτά χαρακτηρίστηκαν από το αντιπαραγωγικό μπάσκετ, με το σκορ να κολλάει στο 67-73 υπέρ της Άλμπα για σχεδόν τρία λεπτά! Έκτοτε, η Βίρτους ενέτεινε τις προσπάθειές της για ανατροπή και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με δίποντο του Κλάιμπερν στο τελευταίο μισό λεπτό. Οι δυο ομάδες αστόχησαν σε τρίποντα, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Άλμπα βρισκόταν μπροστά με 4 (83-87), με τη Βίρτους παρόλα αυτά να μειώνει στον πόντο στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα (88-89)! Κάπου εκεί η Άλμπα με ένα τραγικό λάθος, έκανε μπρος-πίσω στην επαναφορά.

Με 5,9″ για τη λήξη, η Βίρτους έκανε την επαναφορά, αλλά ο Κλάιμπερν αστόχησε και κάπως έτσι η Άλμπα μάζεψε το ριμπάουντ και κέρδισε δύο βολές, με τον Σπανιόλο να ευστοχεί στην πρώτη, να χάνει τη δεύτερη και κάπως έτσι να φεύγει με τη μεγάλη νίκη με το 88-90 από την Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ