Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Δεύτερη νίκη για τον Ράσελ στη Σιγκαπούρη – Η McLaren πρωταθλήτρια έξι αγώνες πριν το τέλος

Ο Τζορτζ Ράσελ κυριάρχησε στο GP της Σιγκαπούρης και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη στη σεζόν της Formula 1. Η pole position που είχε εξασφαλίσει χθες το Σάββατο του έδωσε προβάδισμα, το οποίο διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 62 γύρων στην στενή πίστα της Μαρίνα Μπέι.

Ο αγώνας, παρά τη μικρή δράση σε προσπεράσματα, θα μείνει στην ιστορία για τη McLaren, που κατάφερε και μαθηματικά να κατακτήσει τον 10ο τίτλο κατασκευαστών στην ιστορία της, ισοφαρίζοντας μία επίδοση που είχε πετύχει μόνο η Red Bull το 2023, αφού εξασφάλισε τον τίτλο έξι αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν.

Η εκκίνηση είχε ένταση, καθώς οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι ήρθαν σε επαφή, με τους δύο πιλότους να έρχονται σχεδόν στα… μαχαίρια, ωστόσο η McLaren δεν επηρεάστηκε και εξασφάλισε τον στόχο της.

Στον αγώνα, μόνο στο φινάλε υπήρξε λίγη αγωνία, με τον Λιούις Χάμιλτον να πιέζει μέχρι την τελευταία στροφή τον Αντονέλι για την πέμπτη θέση, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν διατήρησε τη δεύτερη θέση και κράτησε πίσω του τον Λάντο Νόρις, που στους τελευταίους πέντε γύρους είχε γεμίσει τους καθρέπτες της RB21 του Φερστάπεν.

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Ράσελ, Φερστάπεν και Νόρις, με τον Όσκαρ Πιάστρι να τερματίζει στην 4η θέση. Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Αντονέλι, Λεκλέρ, Χάμιλτον και Αλόνσο.

Η McLaren καταφέρνει να γράψει ιστορία, συνδυάζοντας την ταχύτητα στο τιμόνι με τη στρατηγική των κατασκευαστών, δείχνοντας ότι παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τελική κατάταξη:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ