Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο η Μπαρτσελόνα

Μετά τις ήττες από Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα επέτρεψε στις νίκες, καθώς διέλυσε την Αλαβές με 6-1 στην Βαρκελώνη για την 11η αγωνιστική της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Φερμίν Λόπεθ γύρισε την μπάλα στον Ραφίνια, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 22′ ο Φερμίν ανέλαβε ρόλο εκτελεστή και έπειτα από πάσα του Γιαμάλ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με δυνατό διαγώνιο σουτ.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 41′ ο Ραφίνια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αξιοποιώντας την εξαιρετική κάθετη πάσα του Φερμίν για το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιαμάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1′), όταν με υπέροχο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 4-0, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό πρώτο 45λεπτο για την Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα συνέχισε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και στο 65′ ο Λαμίν Γιαμάλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, νικώντας τον Σιβέρα σε τετ α τετ. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο μέτρησε έπειτα από παρέμβαση του VAR, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στο 79′ ο Άντονι Γκόρντον, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, αξιοποίησε την εξαιρετική πάσα του Ρόδρι και με όμορφο τελείωμα πάνω από τον Σιβέρα έκανε το 6-0.

Η Αλαβές κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 84′, όταν ο Μαριάνο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρόδρι και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ