Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει

Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και το εξοχικό της στο Θεολόγο παρουσιάζει ο Πάνος Ζόγκας στο περιοδικό Gala. Ο Θεολόγος ήταν το καταφύγιό της, εκεί όπου δεν θυσίαζε με τίποτα τη γαλήνη της.

Θα γίνει όμως και το μέρος όπου θα τραβηχτούν από τον Κλεισθένη οι μοναδικές φωτογραφίες της που την απεικονίζουν να κλαίει σε πλήρη ακυβερνησία. Το Πάσχα του 1975 η Αλίκη Βουγιουκλάκη μόλις είχε χωρίσει από τον Παπαμιχαήλ. Την άνοιξη εκείνης της χρονιάς κανόνισε με το φίλο της και φωτογράφο Κλεισθένη να κάνει μια φωτογράφιση στο εξοχικό της για περιοδικό της εποχής.

Μπαίνοντας στο σπίτι έκπληκτη ανακάλυψε ότι έλειπαν τα πάντα, τα μόνα που είχαν απομείνει ήταν δύο καρέκλες κήπου και το τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα έπιπλα τα είχε πάρει ο Δημήτρης για να την εκδικηθεί. «Ήταν μια άσχημη στιγμή που άφησε τον Κλεισθένη να την απαθανατίσει», λέει συγγενής του στο Gala και συνεχίζει: «Τελικά αυτές οι φωτογραφίες δεν είδαν μέχρι το θάνατό της το φως της δημοσιότητας, γιατί η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπορεί να είχε απελευθερωθεί, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μοιραστεί μια στιγμή όπου λύγισε, μια στιγμή όπου έχει χάσει το παιχνίδι.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στις φωτογραφίες αυτές είναι για πρώτη φορά μια απελπισμένη γυναίκα αντιμέτωπη με μεγάλες δοκιμασίες, κλαίει και είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Δεν χαμογελάει, δεν ποζάρει, δεν κοιτάει το φακό, δεν προσποιείται. Αυτές οι φωτογραφίες θεωρούνται συλλεκτικές”.

Φίλος της που σύχναζε στο σπίτι στο Θεολόγο περιγράφει στο Gala: «Υπήρχε το κυρίως σπίτι, μπροστά μια μεγάλη πισίνα και κάτω οι ξενώνες. Στο κυρίως σπίτι έμενε αποκλειστικά μόνο η ίδια με τον εκάστοτε σύντροφό της, ενώ οι καλεσμένοι έμεναν στους ξενώνες. Εκεί έχουν φιλοξενηθεί από τον Φασουλή και τον Λαζόπουλο μέχρι τη Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο. Μετά το θάνατό της πολλοί θέλησαν να το αγοράσουν. Ακόμη και η Δέσποινα Βανδή με τον Ντέμη Νικολαϊδη είχαν πάει να το δουν το 2003, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μην επενδύσουν».

Όσο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η τελευταία της επιθυμία ήταν αν φύγει από το νοσοκομείο και να περάσει στο Θεολόγο τις τελευταίες μέρες της ζωής της. Τελικά, δεν τα κατάφερε.