Μετάβαση στο περιεχόμενο

BINTEO: Τερματοφύλακας «έπαιξε» τον τραυματία για να φάνε οι Μουσουλμάνοι συμπαίκτες του

Στον πρόσφατο αγώνα Ναντ – Χάβρη για τη Ligue 1, ξεχώρισε ένα περιστατικό με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άντονι Λόπες, ο οποίος έπεσε ξαφνικά στο χορτάρι στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς εμφανή λόγο.

Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον «τραυματία» Λόπες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μόνο ο τερματοφύλακας μπορεί να παραμείνει εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι να λάβει βοήθεια, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα έπρεπε να αποχωρήσουν προσωρινά.

Κατά τη διάρκεια της «φροντίδας» του Λόπες, ο Ελ Αραμπί και πέντε άλλοι Μουσουλμάνοι παίκτες της Ναντ βρέθηκαν στην πλάγια γραμμή και άρχισαν να πίνουν νερό και να τρώνε χουρμάδες, αφού είχε πλέον δύσει ο ήλιος και μπορούσαν να σπάσουν τη νηστεία τους. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λόπες σηκώθηκε χαμογελαστός, δίνοντας χρόνο στους συμπαίκτες του πριν συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη Ligue 1 δεν προβλέπονται διακοπές αγώνα για θρησκευτικούς λόγους, σε αντίθεση με την Premier League (από το 2021) και τη γερμανική Bundesliga (από το 2022), όπου δίνονται σύντομες παύσεις μετά τη δύση του ήλιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ