Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

WRC: Ταχύτερος στο shakedown της Κροατίας ο Έβανς

Η πρώτη επίσκεψη του WRC στη χώρα της Αδριατικής ξεκίνησε με το shakedown στη στενή και αρκετά σπειροειδή διαδρομή Μέντβεντγκραν, μήκους 4,2 χιλιομέτρων.

Στις πρώτες προσπάθειες των οδηγών ταχύτερος ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα της Toyota, αλλά στις δεύτερες πέρασαν μπροστά από τον Φινλανδό ο ομόλογός του στην Toyota, Έβανς και ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Με τον Οττ Τάνακ, με το έτερο Hyundai, στην τέταρτη θέση, τα δύο δίδυμα των Toyota και Hyundai χωρίστηκαν από μόλις 1,5 δευτερόλεπτο, ενώ κοντά πίσω τους (στα 2,5 δευτ. από τον Εβανς) ακολούθησε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, επίσης στο μπάκετ ενός Toyota Yaris WRC.

Ο Ροβάνπερα, ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος μετά τους δύο μέχρι στιγμής αγώνες του 2021, θα ανοίγει τον δρόμο, εκκινώντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους της Παρασκευής (23/4).

Πίσω στο shakedown, ο Τακαμότο Κατσούτα με το τέταρτο Yaris WRC έκλεισε την πρώτη εξάδα, εμπρός από τον Αντριέν Φουρμό, το νέο μεγάλο ταλέντο της Γαλλίας που κάνει το ντεμπούτο του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC σε αγώνα του παγκοσμίου και συγκεκριμένα με το Ford Fiesta WRC της M-Sport που έχει στην Κροατία αναβαθμισμένο κινητήρα.

WRC - ΡΑΛΙ ΚΡΟΑΤΙΑΣ - SHAKEDOWN

1. Έλφυν Έβανς (Toyota Yaris WRC) 2:45.1

2. Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC) +0.7

3. Κάλε Ροβάνπερα (Toyota Yaris WRC) +1.3

4. Οττ Τάνακ (Hyundai i20 WRC) +1.5

5. Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Yaris WRC) +2.5

6. Τακαμότο Κατσούτα (Toyota Yaris WRC ) +3.8

7. Αντριέν Φουρμό (M-Sport Ford Fiesta WRC) +4.1

8. Γκας Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford Fiesta WRC) +4.6

9. Πιέρ Λουί Λουμπέ (Hyundai i20 R5) +4.7

10. Κρεγκ Μπριν (Hyundai i20 R5) +6.5