Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΝΟΛΕ

Στα ημιτελικά ο «Νόλε» και τώρα... Ναδάλ!

Μέχρι το 2-0 όλα έμοιαζαν εύκολα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Από το τρίτο σετ και μετά, ο Ματέο Μπερετίνι του έκανε τη ζωή δύακολη, αλλά ο Σέρβος κράτησε, επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 6-7, 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, που τον περιμένει ο Ράφα Ναδάλ, ξεσπώντας μετά το τέλος του αγώνα.

Στα δύο πρώτα σετ, η αυτοπεποίθηση του «Νόλε» αλλά και η εμπειρία του από τέτοιες καταστάσεις, σε συνδυασμό με τη διστακτικότητα του Μπερετίνι στις αποφάσεις, έφεραν ένα σχετικά άνετο 2-0. Το 6-3 του πρώτου σετ και το 6-2 του δεύτερου, έδειχναν ότι το παιχνίδι σε ένα άνετο 3-0 για το Σέρβο, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο Μπερετίνι στο τρίτο σετ, έγινε σαφώς πιο επιθετικός και μέσα από τα καλύτερα χτυπήματά του, φάση με τη φάση, έβρισκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. O Iταλός έφτασε το τρίτο σετ, στο τάι μπρέικ, στο οποίο παραδοσιακά ο Τζόκοβιτς, το πήρε με 7-6 και το τέταρτο σετ, ήταν μεγάλη μάχη...


Στο τέταρτο σετ, σημειώθηκε και το πρωτοφανές σκηνικό, με την αποχώρηση των παικτών μετά από 28 λεπτά και με το σκορ στο 3-2, προκειμένου να φύγει ο κόσμος από τις κερκίδες, γιατί είχε παρέλθει η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Γαλλία (!), αλλά μετά από περίπου 20 λεπτά, επέστρεψαν σε άδειες κερκίδες, πλέον.


Ο Μπερετίνι προσπαθούσε να παίξει και με το μυαλό του Τζόκοβιτς, ο οποίος πλησιάζοντας στο τέλος του, φαινόταν να έχει εκνευριστεί, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει, πήγε στο 7-5 και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με νίκη.


Το ξέσπασμα του Σέρβου βέβαια, με το τέλος του αγώνα, ήταν κάτι που δε μας έχει συνηθίσει, με κραυγές και πανηγυρισμούς και με βλέμματα προς τους λιγοστούς ανθρώπους του, που είχαν μείνει στα ψηλά της κερκίδας.

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, στον ημιτελικό, για 58η φορά στην καριέρα του...