Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Κωπηλασία: Δεν πάνε Τόκιο οι Καλανδαρίδης/Παπακωνσταντίνου και Αναστασιάδου/Φίτσιου

Στην 6η και τελευταία θέση της 2ης ημιτελικής σειράς του διπλού σκιφ τερμάτισαν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης και έμειναν εκτός τροχιάς πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ εξασφάλιζαν οι τρεις πρώτοι κάθε μίας εκ των δύο ημιτελικών σειρών. Οι Έλληνες πρωταθλητές θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης. 

Συγκεκριμένα, στα ημιτελικά του διπλού σκιφ, οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισαν σε 06:51.03.

Από τη δεύτερη ημιτελική σειρά την πρόκριση για τον τελικό του διπλού σκιφ εξασφάλισαν η πρώτη Ρωσία (Ίλβα Κοντράτβεφ/Αντρέι Ποτάπκιν) με χρόνο 06:33.39, η δεύτερη Αυστραλία (Κάμπελ Γουάτς, Ντέιβιντ Γουάτς) με χρόνο 06:34.19 και η τρίτη Ιταλία (Λούκα Τσιουμέντο, Νικολό Καρούτσι) με χρόνο 6:36.21.

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα έχουν και τα τρία πρώτα πληρώματα της 1ης ημιτελικής σειράς του διπλού σκιφ, δηλαδή οι πρώτοι Τσέχοι Γιακούμπ Ποντραζίλ/Γιαν Τσιντσιμπούχ με χρόνο 06:34.36, οι δεύτεροι Σέρβοι Αλεξάνταρ Μπέντικ, Βίκτορ Πίβατς που τερμάτισαν σε 06:35.56 και οι τρίτοι Ισπανοί Ροντρίγκο Κόντε Ρομέρο/Αλέιξ Γκαρθία Πουχολάρ, που πέρασαν τη γραμμή του φίνις σε 06:37.56. 

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τερμάτισαν στην 5η θέση της ημιτελικής σειράς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης. Το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος «σφράγιζαν» τα τρία πρώτα πληρώματα από την ημιτελική σειρά των Ελληνίδων.  

Συγκεκριμένα, οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού σε 7:28.07 και ως 5ες θα συνεχίσουν σε αγώνες κατάταξης. 

Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν από την ημιτελική σειρά των Αναστασιάδου Φίτσιου οι Μόλι Ρέκφορντ/Μισέλ Σέτσερ από τις ΗΠΑ ως πρώτες (07:19.02), οι δεύτερες Αόιφε Κάσεϊ/Μάργκαρετ Κρέμεν από την Ιρλανδία (07:21.23) και οι τρίτες Γουέιν Χουάνγκ και Ντάνταν Παν από την Κίνα (07:23.71). 

Από τη 2η ημιτελική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσουν μέσω του τελικού της Προολυμπιακής Ρεγκάτας της Λουκέρνης οι πρώτες Πατρίσια Μερζ και Φρεντερίκ Ροκ από την Ελβετία (07:23.45), οι δεύτερες Βερόνικα/Ντέρες και Τζακλίν Νικόλ Στελμάσικ από την Πολωνία (07:24/15), καθώς και οι τρίτες Σάρα Πάουντ/Τζόρτζια Νέσμπιτ από την Αυστραλία (07:29.25).