Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Άλλη μία ομάδα της ελληνικής κολύμβησης πάει Τόκιο

Η ελληνική κολύμβηση είναι πολύ κοντά στο να στείλει άλλη μία ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο λόγος για την 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών/γυναικών (mixed), με τους Απόστολο Χρήστου, 'Αννα Ντουντουνάκη, Κώστα Μερετσόλια και Νόρα Δράκου να σημειώνουν χρόνο 3:45.38, κατά τη διάρκεια του μίτινγκ "Ακρόπολις" που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. 

Η επίδοση αυτή, πέραν του ότι συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ (3:49.10 είχε κάνει η εθνική στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη να κολυμπά αντί του Απόστολου Χρήστου), φέρνει την εθνική στην τρίτη θέση της κατάταξης, μεταξύ των χωρών που δεν έχουν εξασφαλίσει μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. 

Την πρόκριση στο Τόκιο βάσει χρόνου θα πάρουν συνολικά τέσσερις χώρες, με την προθεσμία για υπολογισμό επιδόσεων να εκπνέει αύριο (31/5).

Εφόσον η πρόκριση της "σκυταλοδρομίας" επικυρωθεί από τη FINA, θα σηματοδοτήσει την τρίτη Ολυμπιακή παρουσία για τη Νόρα Δράκου. Χρήστου και Ντουντουνάκη έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μέσω ατομικών αγωνισμάτων, ενώ ο Μερετσόλιας πιθανότατα θα μετάσχει σε δύο "σκυταλοδρομίες", καθώς σε θέση πρόκρισης βρίσκεται και η 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει θέση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, από το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού το 2019.