Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κοκκαλάνης

Ιστιοπλοΐα: Ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο RSX

Ακόμα μία επιτυχία προσέθεσε ο Βύρων Κοκκαλάνης στο ενεργητικό του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX στην Κάντιθ.  

O 36χρονος Έλληνας πρωταθλητής επαναλαμβάνει ό,τι είχε πετύχει στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Μετά τις χθεσινές τρεις κούρσες στην ισπανική πόλη ο Κοκκαλάνης είχε αναρριχηθεί από την 4η στη 2η θέση της κατάταξης. Είχε μπει για τα καλά σε τροχιά βάθρου, όμως προέτρεπε να περιμένουμε τη σημερινή κούρσα των μεταλλίων.

Έτσι σήμερα τερμάτισε στην 8η θέση, χάνοντας μια θέση, όχι όμως και το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση του αγώνα τον βρήκε στην 3η θέση με 56β. ποινής. Και με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα να είναι δικό του. Ο Ολλανδός, Κίραν Μπαλτνόε, έχοντας 4 πρωτιές στις 9 ιστιοδρομίες, πήρε καθαρά το χρυσό μετάλλιο (22β.). Ο Ματία Καμπόνι από την Ιταλία, τερματίζοντας σήμερα 2ος, πήρε από τον Κοκκαλάνη τη 2η θέση (46β.). Συνολικά μετείχαν 42 αθλητές και την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι: Πιοτρ Μίσζκα (Πολωνία-60β.), Γιοάν Κοέν (Ισραήλ-61β.) και Πιερ Λε Κοκ (Γαλλία-72β.).

Ο Βύρων Κοκκαλάνης «βούτηξε» στο άθλημα της ιστιοσανίδας για πρώτη φορά στη νεαρή ηλικία των 13 ετών. Μέχρι το 2004 αγωνιζόταν στο Mistral και στη συνέχεια μεταπήδησε στο RSX. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 ο Κοκκαλάνης  έχει να επιδείξει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ ήταν 6ο στο «Λονδίνο 2012». Πλέον η προσοχή του στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ήδη έχει προκριθεί.


Στη 15η θέση η Δίβαρη

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα και κατέλαβε τη 15η θέση με 116β. ποινής. Η 21χρονη πρωταθλήτρια που κι αυτή έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα ήταν 19η στην κούρσα μεταλλίων.