Μετάβαση στο περιεχόμενο

Formula 1: Ποια πίστα θέλουν οι οδηγοί στη θέση της Ρωσίας

Ο πόλεμος που ξεκίνησε στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας έχει φέρει μεγάλες εξελίξεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στη Formula 1 είδαμε τη ματαίωση του GP Ρωσίας, με το ίδιο το σπορ να τερματίζει το συμβόλαιο που είχε με τους διοργανωτές. Επιπλέον, η Haas έλυσε τη συνεργασία της με τον Νικίτα Μάζεπιν και το χορηγό που τον υποστήριζε, UralKali.

Η εξέλιξη αυτή άφησε ένα κενό στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς πλέον έχουμε 22 αγώνες. Όμως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης και να γίνετι τελικα η φετινή η μεγαλύτερη (σε αριθμό αγώνων) σεζόν στην ιστορία. Υποψήφιες πίστες είναι πολλές, όμως σε ποια θα ήθελαν να οδηγήσουν ξανά οι οδηγοί;

Προς νέους ορίζοντες

F1 Testing 2022

Ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo δήλωσε στο racingnews365 πως θα ήθελε να δει τη Formula 1 να επισκέπτεται τη Φινλανδία: «Στη Φινλανδία έχουμε το KymiRing που θα ήθελα να τρέξουμε. Η πίστα αυτή φτιάχτηκε για αγώνα του MotoGP εκεί».

Από τη μεριά του ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine θέλει ακόμη έναν αγώνα στις ΗΠΑ: «Πιθανότατα θα ήθελα να τρέξω σε σιρκουί πόλης κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα ήθελα να αγωνίζομαι περισσότερο εκεί, διότι δεν έχω ανακαλύψει ακόμη την Αμερική. Ωραία θα ήταν σε μία ωραία πόλη. Στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα, θα ήταν ωραία εκεί».

Παλιά αγαπημένη διαδρομή

F1 Nurburgring

Δύο Γερμανοί οδηγοί, οι Μικ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ, ανέφεραν πως θα ήθελαν την επιστροφή του Νίρμπουργκρινγκ στο καλεντάρι της Formula 1. Ο αγώνας διεξήχθη τελευταία φορά στην πίστα αυτή το 2020 ως το GP Άιφελ. Ο οδηγός της Haas ανέφερε συγκεκριμένα: «Προφανώς και πιστεύω πως κατά κάποιο τρόπο η Formula 1 πρέπει να ανοίξει και στη Γερμανία. Οπότε θα ήταν ωραίο να έχουμε έναν αγώνα εκεί. Θα προτιμούσα στο Νίρμπουργκρινγκ».

Από τη μεριά του, ο οδηγός της Aston Martin πρόσθεσε: «Δεν θα είμαι για πάντα στη Formula 1, οπότε είναι η τελευταία φορά να πάμε στο Νίρμπουργκρινγκ. Θέλω το Νορντσλάιφε».

Η ακραία λύση

F1 Macau

Ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, πρότεινε μία ακραία λύση για να μπει στο καλεντάρι και μία πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο Μονεγάσκος θέλει να επιστρέψει σε μία αγαπημένη πίστα που χρησιμοποιείται για αγώνες μικρότερων κατηγοριών.

«Για εμένα είναι δύο τα μέρη, το ένα είναι βέβαια αρκετά μακριά από την πραγματικότητα. Αλλά θα ήθελα τόσο πολύ να τρέξω στο Μακάο με μονοθέσιο Formula 1. Είναι αρκετά μεγάλα τώρα, οπότε είναι δύσκολο. Όμως δεν έχω πάει ποτέ στην Αφρική. Θα ήθελα να ανακαλύψω νέα μέρη εκεί, μία νέα πίστα πιθανότατα», είπε ο Λεκλέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ