Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ – Formula 1: Στην πίστα η Alfa Romeo

Από τις 10 ομάδες της Formula 1, η Alfa Romeo είναι η μοναδική που ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο μετά το πρώτο χειμερινό τεστ δοκιμών. Όμως η ομάδα με βάση το Χίλβιλ της Ελβετίας βρέθηκε στην πίστα της Ferrari στο Φιοράνο, για να κάνει το shakedown του νέου δημιουργήματός της.

H C42, όπως θα ονομάζεται το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo, βασίζεται στους κανονισμούς του 2022 που αλλάζουν τελείως το σχεδιασμό των μονοθεσίων. Πίσω από το τιμόνι της βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος πήγε στην ελβετική ομάδα από τη Mercedes. Το νέο μονοθέσιο περιβάλλεται από καμουφλάζ και όχι τον επίσημο χρωματισμό του, όμως οι χορηγοί της ομάδας είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του. Η ομάδα αναμένεται να κρατήσει τα ίδια χρώματα και στο πρώτο χειμερινό τεστ στη Βαρκελώνη.

Η επιλογή να κάνει τώρα το shakedown η Alfa Romeo είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι ομάδες επιθυμούν να πατούν πίστα πριν από τις πρώτες επίσημες δοκιμές, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελέγχουν αν όλα τα συστήματα λειτουργούν όπως θέλουν. Επιπλέον, η Ferrari θα έχει το 2022 νέα και βελτιωμένη μονάδα ισχύος και ήταν πολύ σημαντικό ώστε να καταγράψει όσα περισσότερα δεδομένα είναι δυνατό.

Από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το νέο μονοθέσιο διαφέρει σημαντικά από όλα τα υπόλοιπα που έχουμε δει έως τώρα. Η εμπρός αεροτομή έχει τρία στοιχεία αντί για τέσσερα που επιτρέπουν ως μέγιστο όριο οι κανονισμοί, ενώ το ρύγχος έχει επίσης καμπυλωτό σχήμα. Τα sidepods είναι τοποθετημένα πιο πίσω σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες και οι εισαγωγές αέρα των ψυγείων είναι αρκετά μεγάλες, αν αναλογιστούμε το τι έχουμε δει ως τώρα. Τέλος το κάλυμμα του κινητήρα έχει πιο απότομη καμπή στο πίσω μέρος και το shark-fin έχει μεγαλύτερο μέγεθος και πιο επιθετικό στιλ από τα υπόλοιπα μονοθέσια.

Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει επίσημα τη C42 στις 27 Φεβρουαρίου και θα έχει ένα εντελώς καινούργιο οδηγικό δίδυμο. Ο Βάλτερι Μπότας θα πλαισιωθεί από τον rookie, Γκουάνγιου Ζου, που παίρνει προαγωγή από τη Formula 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ