Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Δικαιώθηκε η Βαλίεβα, ελεύθερη να αγωνιστεί στο Πεκίνο

Στο κενό έπεσε η προσφυγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη απόφασης της RUSADA να δώσει προσωρινή άδεια στην Καμίλα Βαλίεβα για να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε τον Δεκέμβριο, αλλά το αποτέλεσμά του έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου κι έκτοτε ακολούθησε μία διαμάχη ανάμεσα στη ΔΟΕ και τον οργανισμό αντιντόπινγκ της Ρωσίας, ο οποίος χορήγησε προσωρινή άδεια συμμετοχής στη 15χρονη αθλήτρια-φαινόμενο.

«Κλειδί» στην υπόθεση ήταν το γεγονός ότι η Καμίλα Βαλίεβα είναι κάτω των 16 ετών και βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς στους κανονισμούς του WADA, καθώς επίσης κι ότι η ουσία, στην οποία βρέθηκε θετική, δεν επηρεάζει την αγωνιστική της επίδοση.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ. Το CAS εξέτασε μόνο το σκέλος που αφορά τη συμμετοχή της Βαλίεβα ή όχι στο υπόλοιπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η 15χρονη Ρωσίδα ναι μεν θα μπει στη «μάχη» για ένα ακόμα μετάλλιο από την Τρίτη (15/2), αλλά μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ