Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Ιστορική ανατροπή με μικρό αντίκρισμα για Καμερούν

Το Καμερούν τερμάτισε στην τρίτη θέση του Κόπα Άφρικα σε ένα μικρό τελικό που βρέθηκε να χάνει με 3-0 από την Μπουρκίνα Φάσο!

Σαν ειρωνεία έμοιαζε η εξέλιξη του μικρού τελικού για το Καμερούν που κέρδισε στην διαδικασία των πέναλτι το λάθος παιχνίδι και ίχι τον ημιτελικό με την Αίγυπτο.

Παίζοντας με τα… δεύτερα, τα αδάμαστα λιοντάρια αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν στο γήπεδο. Η Μπουρκίνα Φάσο έμοιαζε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο και προηγήθηκε νωρίς με τον Γιάγκο (24’), ενώ ένα απίστευτο αυτογκόλ του Ονανά (43’) έκανε το 0-2 λίγο πριν το ημίχρονο.

Το σκηνικό έγινε ακόμα χειρότερο για το Καμερούν με το τρίτο γκολ του Ουαταρά (48’), όμως εκεί σαν να πατήθηκε ένα κουμπί.

Οι τρεις αλλαγές του Καμερούν άλλαξαν την ροή του ματς και η ανατροπή ήρθε χάρη σε τέρματα από τους Μπαχόχεν (71’) και Αμπουμπακάρ (85’, 87’) με τον τελευταίο να φτάνει τα 8 γκολ στην διοργάνωση!

Στα πέναλτι το Καμερούν επικράτησε με 5-3 και κατέκτησε την τρίτη θέση, σε έναν μικρό τελικό στον οποίο αγωνίστηκαν σε όλη την αναμέτρηση τόσο ο Ζιλ Κουντέ του Ολυμπιακού, όσο και ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ